Nemzetközi foci

U20: regeneráció és erősítés

Bernd Storck sportigazgató és szakmai stábja mindent elkövet annak érdekében, hogy a lehető legjobb erőállapotban várják a mieink a hétfői rajtot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar U20-válogatott keddi programja némileg eltért a korábbi napokétól, hiszen a hétfői, Fidzsi-szigetek elleni sikeres felkészülési mérkőzést (7-0) követő délelőttön a játékosok a szállodával szemközti edzőterembe látogattak. Két turnusban először szobabiciklizés (spinning), erősítő gyakorlatok, majd kocogás várt a keret tagjaira. Néhányan speciális regeneráló gyakorlatokat is végeztek a szakmai stáb tagjainak irányítása mellett.

– Egyaránt fontos a regenerálódás elősegítése, és az erősítés – mondta az MLSZ honlapján Victor Moore, erőnléti edző. – Hónapokkal ezelőtt lemértük a játékosok laktátértékét, és mindenki a saját értékeinek megfelelő intenzitással végzi a spinning gyakorlatokat. Az erősítés során azért részesítjük előnyben a TRX-gyakorlatokat, mert ezek mindegyike erősíti a törzsizmokat, a végtagok mellett.

Délután újabb edzés következett, de az időjárás ezúttal sem fogadta kegyeibe a mienket, akik rövid ideig napsütésben, hosszabb ideig szakadó esőben és szélben tréningeztek mintegy hetven percig. Ami a csoporttársakat illeti: az idei afrikai korosztályos kontinenstornán győztes nigériai válogatott is megérkezett Új-Zélandra; kerete a két évvel ezelőtti U17-es világbajnok csapatra épül – írja az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott programja

Június 1. hétfő, 6 óra: Észak-Korea – Magyarország

Június 4. csütörtök, 9 óra: Magyarország – Brazília

Június 7. vasárnap, 7 óra: Magyarország – Nigéria

Olvasói sztorik