Nemzetközi foci

U20: jégesőben góleső Fidzsi ellen

A világbajnoki rajt előtt álló magyar válogatott hétgólos győzelmet aratott felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U20-as felkészülési mérkőzés
Magyarország – Fidzsi-szigetek 7-0 (5-0)
Új-Zéland
Magyarország. 1. félidő: Székely – Osváth, Kecskés, Lenzsér, Tamás K. – Vida, Berecz – Kalmár, Németh M., Zsótér – Mervó. 2.félidő: Székely – Talabér, Kecskés, Lenzsér, Forgács – Vida (Nagy D., 62.), Berecz (Nagy Á., 62.) – Kalmár (Korozmán, 62.), Sallai, Oláh L. – Popov. Edző: Bernd Storck
Gólszerzők: Németh M. (13., 39. az elsőt tizenegyesből), Zsótér (15., 24.), Kalmár (41.), Oláh L. (47.), Sallai (60.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az elmúlt napok sikeres szervezési munkájának köszönhetően egy újabb felkészülési mérkőzés került a magyar válogatott programjába a világbajnokság kezdete előtt. A mieink a profi labdarúgóként Belgiumban, Olaszországban és Franciaországban is légióskodó ausztrál Frank Farina vezette Fidzsi-szigetek ellen léptek pályára helyi idő szerint hétfő délután Új-Zélandon. A találkozóra nem az előzetesen megadott helyszínen került sor, hanem egy közeli edzőpályán, a hatalmas esőzések miatt ugyanis játékra alkalmatlanná vált az eredetileg kijelölt stadion pályája.

A csapatok szokatlan időjárási körülmények között, kellemetlen hideg szélben, vissza-visszatérő jégesőben játszották le a találkozót, emellett a pálya talaja is bőven hagyott kívánnivalót maga után. A magyar válogatott első gólját Németh Márió szerezte a 13. percben, büntetőből; a Vida Máté ellen elkövetett szabálytalanságot követően a Haladás középpályása magabiztosan lőtt a jobb felsőbe (1-0).

Két perccel később kétgólosra nőtt a mieink előnye, amikor Zsótér Donát egy labdaszerzés után kilőtte a bal alsó sarkot (2-0). Szintén a Puskás Akadémia szélsője szerezte a magyar csapat harmadik gólját: az oldalvonal mellől belőtt szabadrúgásába végül senki sem ért bele, így a labda a kapu jobb oldalában kötött ki a 24. percben (3-0). Németh Márió sem akart lemaradni a góllövők versenyében, ezért a 39. percben okosan találta meg a kapuba vezető, talán egyetlen utat a védők lábai között (4-0). A szünetig még Kalmár Zsolt is betalált, aki a 41. percben 13 méterről vágta a labdát a hosszú sarokba, szép összjátékot követően (5-0).

A második félidőben további kerettagoknak is lehetőséget adott Bernd Storck sportigazgató. A játékosok a hatalmas szél és jeges eső ellenére sem vettek vissza az iramból, a 47. percben Oláh László érkezett jó ütemben, és fejelt a kapuba (6-0). A mérkőzés kétségtelenül legszebb találatát Sallai Roland szerezte a hatvanadik percben. A Puskás Akadémia csatára egy jobb oldali beadást követően a feje fölül, akrobatikus mozdulattal lőtt 15 méterről a léc alá (7-0). A krónikához még az is hozzátartozik, hogy a 75. percben Nagy Dominik kihagyta a mieink második büntetőjét, amelyet ő is harcolt ki egy támadás végén – tudósított az MLSZ honlapja.

– Nehéz körülmények között kellett játszanunk, de a játékosok végig jó mentalitással futballozva, sikeres felkészülési meccset vívtak – mondta Bernd Storck a találkozó után. – Természetesen ma nem az eredmény volt a legfontosabb, hiszen gyakorlatilag edzésnek tekintettem az összecsapást. Ennek ellenére örülök, hogy eredményesen zártuk a találkozót, a megszerzett hét gól önbizalmat, jó alapot ad a felkészülés utolsó napjaira. Vannak még javítanivaló területek a rajtig, játékgyorsaságban és helyzetkihasználásban is szeretnénk előrelépni a tétmérkőzésekre.