Nemzetközi foci

Vida és Babos csapata is továbbjutott

A De Graafschap és a NAC Breda a második párharcát is megnyerte a holland osztályozó-csoportban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hétfőn, kora délután játszották a holland osztályozó-csoport egyik visszavágóját. Vida Krisztofer csapata, a másodosztályú De Graafschap a hazai 1-0-s siker után idegenben is 1-0-ra győzött a Go Ahead Eagles ellen, ennek köszönhetően továbbjutott. A magyar fiatal végigjátszotta a meccset.

Babos Gábor együttese, a NAC Breda is megnyerte a párharc első mérkőzését a Venlo ellen, majd délután 3-0-ra győzött hazai környezetben, úgyhogy szintén továbblépett. A rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset. A sorsolás szerint a De Graafschap ellenfele a Volendam lesz, a Breda pedig a Rodával találkozik az utolsó körben.

A svájci élvonal 35. fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion hazai környezetben 6-2-re nyert a Young Boys ellen. A rutinos magyar védő a kispadról nézte végig a meccset. Vadócz Krisztián együttese, a Grasshoppers 1-0-ra győzött a lichtensteini FC Vaduz otthonában, honfitársunk végigjátszotta a találkozót, a 89. percben sárga lapot kapott.

A magyar válogatott jövő hétfőn, június elsején kezdi a közös felkészülést a Litvánia elleni felkészülési mérkőzésre és a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A kerettagok közül Stieber Zoltán biztosan késni fog, mert német klubcsapata, a Hamburger SV május 28-án osztályozót játszik a bennmaradásért a Karlsruher SC ellen, a visszavágót pedig hétfőn rendezik.

Olvasói sztorik