Nemzetközi foci

VIDEÓ: Huszti gólt lőtt Kínában

Dzsudzsák Balázs orosz csapata emberhátrányban ikszelt, Gruborovics Tamás gólt lőtt Finnországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonal 34. körében a Lech Poznań 2-1-re nyert a Lechia Gdansk otthonában. A vendégek magyar játékosai közül Lovrencsics Gergő és Holman Dávid hiányzott a keretből, Kádár Tamás pedig a kispadról nézte végig a meccset.

A norvég bajnokság tizedik fordulójában Kovács Péter csapata, a Strömsgodset 4-0-ra kikapott a Haugesund otthonában. A rutinos magyar csatár a szünetben állt be csereként, majd sárga lapot kapott.

Az osztrák Bundesliga 35. fordulójában matematikailag is biztosította bajnoki címét Gulácsi Péter együttese, a címvédő Red Bull Salzburg, miután hazai pályán 3-0-ra győzött a Wolfsberger AC ellen. A vendégeknél Simon Attila ezúttal sem szerepelhetett a keretben.

Az orosz bajnokság 29. fordulójában Dzsudzsák Balázs együttese, az 58. perctől kezdve emberhátrányban játszó Dinamo Moszkva hazai pályán 2-2-re végzett a sereghajtó Arsenal Tula ellen. A magyar válogatott csapatkapitánya kezdő volt, majd a 86. percben lecserélték. A fővárosiak a Rubin Kazannyal versenyeznek az Európa Liga-selejtezős indulást érő negyedik helyért.

A román élvonal 33. körében Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi 5-2-es vereséget szenvedett a Pandurii vendégeként. Honfitársunkat nem nevezték a keretbe.

Gruborovics Tamás lőtte a KTP első gólját a Jaro otthonában 2-0-ra megnyert meccsen a finn bajnokság tizedik fordulójában. A finn-magyar játékos végig a pályán volt.

A ciprusi bajnokság felsőházi rájátszásának tizedik fordulójában Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia 2-1-re kikapott az Apollon Limasszol otthonában. A Ferencvárosba szerződő magyar válogatott játékost nem nevezték a vendégek keretébe.

A német másodosztály utolsó (34.) fordulójában az U20-válogatottal a világbajnokság helyszínén, Új-Zélandon készülő Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig házigazdaként 2-0-ra győzött a Korcsmár Zsoltot sérülés miatt nélkülöző Greuther Fürth ellen. Simon Krisztián végig pályán volt az 1860 München együttesében, amely 2-0-s vereséget szenvedett a Karlsruher SC otthonában.

A lipcseiek az ötödik, a Fürth a bennmaradást érő 14. helyen végett. A müncheniek a 16. helyen zártak, ezért osztályozót kell játszaniuk a bennmaradásért.

A román első osztály 33. körében Nagy Olivér csapata, a Ceahlaul Piatra Neamt a 92. percben szerzett gólnak köszönhetően 2-1-re győzött odahaza a CSU Craiova ellen. Honfitársunkat az 59. percben, csereként küldte pályára edzője.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában 12. meccsét játszotta Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City. A Seattle Sounders elleni idegenbeli találkozón nem született gólt, a magyar válogatott keretébe visszakerülő játékos kezdő volt és végigjátszotta a meccset.

A kínai Szuperliga 11. fordulójában a Csangcsun Jataj odahaza 2-0-ra legyőzte a Henan Construction együttesét. A hazaiaknál Huszti Szabolcs és Elek Ákos is kezdőként lépett pályára, Huszti a hetvenedik percben megszerezte csapata második találatát, Eleket pedig a hajrában lecserélték.

Olvasói sztorik