Nemzetközi foci

Az MLSZ alaposan kitolt az angliai magyarokkal?

Mégsem igaz, hogy Helsinkiben nem ülhet magyar szurkoló a magyar szektorba, ha nem váltja ki a kártyát Budapesten.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

FRISS:

„Külföldön élő szurkolóink is kizárólag klubkártyával vagy Futballkártyával vásárolhatnak jegyet a mérkőzésre. Azoknak, akik még nem rendelkeznek sem klubkártyával, sem Futballkártyával, lehetőséget biztosítunk, hogy a meccs helyszínén vegyék át Futballkártyájukat, és így jegyet vásárolhassanak. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a https://mlszklubkartya.mlsz.hu oldalon Futballkártya-előregisztrációval kártyát igényelni, majd az adataikkal megkeresni hivatalos jegyértékesítő partnerünket a Ticket Express-t a futballkartya@tex.hu email címen. Válaszként megkapják a kártyaszámukat és a PIN-kódot, amelynek segítségével online megvásárolhatják a vouchert” – írja az MLSZ honlapja.

Korábban írtuk:

Tavaly szeptembertől kizárólag futball- vagy klubkártyával lehet jegyet venni a magyar válogatott meccseire, valamint az NB I-es csapatok találkozóira. Ez alól – mint kiderült – a nemzeti csapat vendégjátékai sem jelentenek kivételt.

Egy Londonban élő magyar drukker azért idegeskedik, mert úgy néz ki, több barátja nem kaphat helyet a magyar szektorban honfitársaink Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőjén, június 13-án. Az angol fővárosból tucatnyian utaztak volna együtt a találkozóra; akad szurkoló, aki a repülőjegyet megvette, a szállást is lefoglalta, ám az aktuális helyzet szerint a stadion „magyar részlegébe” nem jut be, merthogy az ehhez szükséges kártyát kizárólag személyesen lehet kiváltani. Csakhogy a szigetországban élő szurkolók többsége már nem tervezett hazautat a helsinki túráig – írja a nol.hu.

– Telefonáltam a szövetségbe, ám ott érdemben nem foglalkoztak a problémánkkal. Hiába magyaráztam, a világon sok stadionban jártam már, de mindenhová elég volt a fényképes igazolványom ahhoz, hogy bejussak. A személyit, a jogosítványt most is odaadná mindenki. Törvényekre, rendeletekre nem hivatkozhatnak, mert ez a meccs Finnországban lesz, nem pedig otthon – magyarázta Forgó László. Szinte hihetetlen, hogy Helsinkiben nem ülhet magyar szurkoló a magyar szektorba, ha nem váltja ki a kártyát Budapesten.

A nemzetközi szövetségek szabályai szerint az MLSZ felelőssége azonosítani a nézőket, hogy rendbontás esetén az elkövetők adatait át tudja adni a vendéglátó ország hatóságának. A magyar szövetség illetékesei megjegyezték azt is: kevés olyan mérkőzés volt idegenben, amely után a magyar szövetség nem kapott büntetést szurkolói rendbontások miatt. A tavaly őszi román–magyar találkozón történt események miatt jelenleg is felfüggesztett büntetés van érvényben. Ha Finnországban balhé lenne, a Magyarország–Románia selejtezőn újra zárt kapuk mögött kellene pályára lépnie a házigazda magyar csapatnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik