NB I

NB I-es cégvezetők, kontra MLSZ

Az élvonalbeli klubok változtatnának; törvényjavaslatot, rendeletmódosítást sürgetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Különleges szakmai találkozót tartottak a Nagyerdei Stadionban csütörtök délután. A zárt ajtók mögött lezajlott megbeszélésre az összes élvonalbeli klub képviselőjét meghívták. A tanácskozás témája az volt, hogyan lehetne megállapodásra jutni a Magyar labdarúgó Szövetséggel arról, hogy a szurkolók beléptetésére vonatkozó előírásokat a klubok számára is előnyös módon változtassák meg – írja a dehir.hu.

A problémát az jelenti, hogy az elmúlt hónapokban nem csak a beléptetőrendszer és a szurkolói kártya ellen tiltakozó ultrák fordítottak hátat a stadionoknak, hanem egyre kevesebb jegyet és bérletet adnak el más szektorokba is. Az NB I-es klubok szerint sokan nem tudják elfogadni azt az új rendszert, ami révén jegyet vásárolhatnak a mérkőzésekre, így inkább ki sem mennek a stadionokba. A DVSC üdvözölte az egyeztetést, hiszen a tapasztalatokat összegezve van miről beszélni.

– Javaslatokat fogunk tenni olyan rendezési gyakorlatokkal kapcsolatban, amelyekkel változást lehet elérni a beléptetéssel, a rendőrségi biztosítással és a kártyahasználattal kapcsolatban. Erről a klubok elmondják a véleményüket, ezeket összesítve adják tovább a szövetség felé – nyilatkozta Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője.

Szerinte szükség van a változtatásra, mivel eleget kell tenni a kor követelményeinek, az új rendészeti szabályoknak, a nemrég bevezetett kártyarendszernek, valamint figyelembe kell venni a szurkolói magatartást is. A cégvezető hozzátette, egy olyan elfogadási javaslatot kell letenni az asztalra, ami elejét veheti annak, hogy a szurkoló a rossz körülmények miatt ne járjon a mérkőzésekre.

A klubok azt szeretnék elérni, hogy még ebben a törvényhozási ciklusban törvényjavaslat, esetleg rendeletmódosítás történjen a mérkőzések biztonsági előírásaival kapcsolatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik