Nemzetközi foci

Különbusszal a német-magyarra

A világ egyik legjobb csapata ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt ősszel a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

A szurkolói buszra jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Somogyi József – koordinátor
E-mail: somogyi.jozsef.adam@gmail.com
Telefon: +36 20 387 02 87

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar női válogatott ősszel megkezdi szereplését a 2017-es Európa-bajnokság selejtezőjének 5. csoportjában. Első fellépésén a világ élvonalába tartozó, Európában 1995 óta egyeduralkodó németekhez látogat. A meccsre a magyar szurkolók is elkísérhetik a csapatot – megfelelő létszám esetén különbusszal.

Nem vitás, az év női mérkőzésére kerül sor szeptember 18-án, hiszen a német csapattal nem gyakran mérkőzhet meg a magyar válogatott – legutóbb erre 1991-ben került sor, akkor Mosonmagyaróváron a vendégek nyertek 4-0-ra –, a magyar származású Marozsán Dzsenifer első alkalommal léphet pályára szülőhazája csapata ellen, nem mellékesen rendkívüli hangulat övezi a hazaiak mérkőzéseit. Somogyi József, a szervező szerint azonban egyéb tényezők miatt (is) érdemes útra kelni.

– Ez lesz az első mérkőzés a selejtezősorozatban, és úgy gondolom, ebben a csapatban megvan a lehetőség, hogy végre kijussunk egy női világeseményre, már a lebonyolítást tekintve is. Meg kell kapniuk azt a bizalmat, és legfőképp törődést a magyar szurkolók részéről, amelyet a férfi válogatottnak is megadunk sorozatról sorozatra, melléjük állni a siker érdekében, ott lenni, ahol lehet, és biztatni őket. Mikor kezdjük el, ha nem az első megmérettetésen?

A mérkőzés pontos helyszínének és jegyárainak véglegesítésére várhatóan csak augusztus elején kerül sor, ennek megfelelően még az utazási program is tervezés alatt áll.

– Előző nap, szeptember 17-én, déltájban indulna a járat Budapestről, a Népligetből, majd Győrt érintve Szombathelyen tartanánk egy hosszabb pihenőt. Ennek oka, hogy aznap játssza soros Európa-bajnoki selejtezőjét az U19-es válogatott Szerbia ellen, amely nem csak izgalmasnak, hanem a továbbjutás szempontjából is sordöntőnek ígérkezik. A találkozót követően folytatjuk utunkat a mérkőzés helyszínére, az érkezés másnap reggelre várható. A találkozó előtt szabadprogram, majd a mérkőzés után Szombathely és Győr érintésével másnap délben érkeznénk vissza Budapestre.

Az utazás ára nagyban függ a végleges helyszíntől és a jegyártól, azonban az érdeklődők számára támpontként maximum 25 ezer forint/fő (utazás+jegyár) van meghatározva.

– Az elmúlt évek utazási tapasztalatai, a német szövetség vázlatos információi és a német női válogatott szereplése alapján lett kalkulálva a maximálisan vállalható összeg, én is úgy gondolom, hogy ennyit még lehet áldozni egy ilyen kivételes mérkőzésre. A buszt bérbeadó céggel is egyeztetve – amely rendkívül rugalmasan kezeli a szervezést –, bátran kijelenthetem, hogy ez a szám jóval csökkenni fog a véglegesített adatok alapján.

A szervező természetesen már most várja a jelentkezéseket, mind a fővárosi, mind a vidéki szurkolók tekintetében.

– Még bőven van időnk, több mint három hónap, azonban tapasztalatból tudom, érdemes már most tervezni és készülni az útra. Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők minden segítséget megkapjanak, ilyen eset például a vidéki, főleg kelet-magyarországi szurkolók segítése is. Számukra lehetőség nyílik, hogy autóval a fővárosba utazzanak, a gépjárművüket pedig biztonságos helyen tárolják az utazás időtartama alatt, erről a Groupama Aréna üzemeltetőjével egyeztetek, mert az a helyszín kiválóan alkalmas lenne a célra. Hasonló lehetőséget keresek a Győrben és Szombathelyen felszállni kívánó szurkolók részére is – legyen mindenki számára elérhető az utazás!

Összegezve, minden készen áll az útra, már csak a szurkolókon múlik, élnek-e a lehetőséggel. Azonban akár sikeres lesz a szervezés, akár nem, nem ez lesz az utolsó kísérlet.

– Mint fentebb említettem, cél a csapat melletti kiállás, a támogatás. Idén még lesz egy idegenbeli mérkőzés, Horvátország ellen, természetesen oda is indul különjárat. A másik két helyszínre történő túra – Oroszország és Törökország – a hosszú idő és távolság miatt rizikós, anyagi vonzata is tetemes, de ha lesz megfelelő létszámú, vállalkozó szellemű szurkoló, akkor miért ne?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik