Nemzetközi foci

Válogatott siker Románia ellen

A magyar nők Vágó Fanni mesterhármasának köszönhetően 3-1-es sikerrel zárták az istria Kupát.
Istria Kupa, nők, a 7. helyért
Magyarország–Románia 3-1 (2-0)
Umag, Horvátország
Magyarország: Bíró B. – Demeter, Tálosi, Gál T., Tóth G. – Hummel-Smuczer (Rácz Zs., 65.) – Császár, Szuh (Zágor, 77.) – Zeller (Mosdóczy, a szünetben), Vágó, Kaján (Sipos, 65.). Szövetségi kapitány: Markó Edina
Gólszerzők: Vágó F. (3), illetve Lunca

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar női válogatott az írek elleni döntetlennel kezdte az Istria Kupát, majd Ausztria és Szlovákia ellen is vereséget szenvedett. A 12 együttes részvételével rendezett horvátországi torna utolsó mérkőzésen a hetedik hely megszerzése volt a tét Románia ellen.

Az első félidőben magához ragadta a kezdeményezést válogatottunk, koncentrált játékot produkáltak a magyar lányok, ennek eredményeként már a harmadik percben megszerezték a vezetést: Zeller Dóra indításával Vágó Fanni lépett ki, elvitte a kapus mellett a labdát, és a hálóba lőtt (1-0). A magyar csapat többet birtokolta a labdát, és veszélyesebben játszott ellenfelénél.

A 27. percben Tálosi Szabina szerzett labdát a középpályán, és Kaján Zsanetthez passzolt, aki remekül tálalt Vágó Fanni elé: a támadó pedig higgadtan gurított a román kapuba (2-0). Az első félidő hátralévő részében voltak még kisebb lehetőségeink, de több gól nem született.

A második játékrészben továbbra is a mieink domináltak: a 69. percben Szuh Erika ívelte a román védőfal mögé a labdát Vágó Fanninak, aki egy szép csellel elvitte azt a kapus jobb keze mellett, és az üres kapuba passzolt (3-0). Egy perccel a gólunk után szépítettek Lunca révén egyenlítettek a románok (3-1), és a folytatásban egyre nagyobb nyomás alá helyezték a kapunkat. A mérkőzés ezen szakaszában a magyar válogatott inkább kontrákra rendezkedett be. Végül több gól már nem született: Vágó Fanni mesterhármasával sikerült legyőzni Romániát.

Összességében elmondható, hogy a mérkőzés egészében a magyar csapat akarata érvényesült, fegyelmezettebben játszott ellenfelénél, és megérdemelten nyerte meg az összecsapást – tudósított az MLSZ honlapja.

– Úgy gondolom, hogy a románok elleni mérkőzés méltó lezárása volt a túrának. Már a szlovákok elleni találkozó második játékrészében is érezhető volt, hogy jól ment a csapatnak, de ezúttal meggyőzőbben játszottunk – mondta Markó Edina szövetségi kapitány a mérkőzés után. – A mai mérkőzésre a maradék energiánkat is megpróbáltuk mozgósítani, hiszen sokat kivett a lányokból a korábbi három csoportmeccs. Ezúttal jobb volt a pálya talaja és nem fújt a szél, ezért jobban tudtuk a labdabirtoklásra épülő taktikánkat érvényesíteni. Külön örülök, hogy mérkőzésről-mérkőzésre jobban teljesítettünk a tornán, és sikerült győzelemmel zárni az Istria Kupát.

Olvasói sztorik