Nemzetközi foci

Magyar játékvezető a vébén

Kulcsár Katalin is bekerült a 2015-ös kanadai női világbajnokság játékvezetői keretébe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nyilvánosságra hozta, annak a 29 játékvezetőnek és 44 asszisztensnek a nevét, akiknek a közreműködésére számítanak az idei (június-július), kanadai női világbajnokság során. A listán a harmincéves magyar Kulcsár Katalin is szerepel.

A csinos sípmester civil foglalkozása közgazdász, üzleti tanácsadó. A játékvezetői vizsgát 1999-ben (tehát 14 évesen) Győr-Moson-Sopron megyében tette le, és a szükséges tapasztalatokat is ott szerezte meg. 2006 mutatkozott be felnőtt férfimérkőzésen, az NB II-ben a Celldömölk–Budaörs találkozón. Első férfi NB I-es találkozójára 2011 tavaszán került sor, ez a Siófok–Honvéd bajnoki meccs volt.

Az MLSZ Játékvezető Bizottságának felterjesztésére 2004-ben a FIFA női nemzetközi játékvezetőinek tagjai közé került. 2005-ben több társával együtt Madridban nemzetközi mérkőzéseken bíráskodott. Több Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezőt vezetett.

2009-ben az U17-es női Európa-bajnokságon fújt. Az Eurosport élő adásában közvetítette, amint Svájcban a kontinens legfiatalabb FIFA-játékvezetője – kiváló szakmai értékelést kapva – levezette a női finálét. Ott volt a 2007-es izlandi és a 2010-es macedóniai U19-es női Európa-bajnokságon, és a 2013-as felnőtt női kontinenstornán is.

Olvasói sztorik