NB I bajnokok ligája

Kassai Viktor lemaradt egy BL-meccsről

Sérülése miatt nem dirigálhatott az elitliga nyolcaddöntőjében a magyar játékvezető, de már készül a visszatérésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra is partvonalon kívül van Kassai Viktor, napjaink legsikeresebb magyar játékvezetője. Nem adminisztratív döntés, hanem sérülés miatt, a felépülése pedig még hetek kérdése, a Rangadó.hu megkeresésére azt is elárulta, vezethetett volna-e nemzetközi meccset, ha nem lenne sérült.

– Huszonötödik éve vagyok játékvezető, így már előfordult máskor is velem ilyesmi – mondta Kassai Viktor a kérdésre, mennyire szokatlan számára ez a helyzet. – A meccsen mi majdnem annyit futunk, mint a játékosok, miért ne sérülhetnénk meg néha? Persze, ha a játékvezető sérült, az sosem olyan feltűnő, mint egy játékosnál, mert mi nem vagyunk annyira a középpontban. Egy hátsérüléssel bajlódom, ami elég érzékeny dolog, mert nagyon keveset futhatok miatta. De természetesen kondícióban tartom magam. A terapeutával már látjuk a végét, két hét múlva valószínűleg már futhatok, onnantól pedig azon múlik a dolog, mennyire bírja a terhelést a szervezet.

Sérülése nemcsak neki, de az általa vezetett bírói csapatnak is rosszul jött, a szabály értelmében ugyanis a főnök valóban pótolhatatlan a FIFA-kerettag játékvezetői csapatokban.

– Ha nem jött volna ez a sérülés, a Bajnokok Ligájában vezettem volna, már ki volt jelölve az a visszavágó, amire mentem volna. Sajnos a csapatom többi tagját is érintette a dolog, mert a vezetőbíró sérülése esetén a teljes stábnak vissza kell mondania a mérkőzést. Mindenki más cserélhető lenne. Így a többiek is azért szurkolnak, hogy minél előbb visszatérhessek a pályára – magyarázza Kassai, aki így sem tölti futball nélkül a mindennapokat, mint mondja, az egészségi állapotától függetlenül figyelemmel kíséri a kollégák mérkőzéseit.

– Eddig is úgy volt, hogy amikor éppen nem vezetem, néztem a többiek meccseit. Azért persze nem síppal a kezemben alszom… De amikor amúgy sem vagyok beosztva, leülök a tévé elé és nézem a meccseket. Most is ez van, ez a jó oldala a dolognak: sokkal többet készülhetek a visszatérésre – tette hozzá Kassai Viktor, aki a visszatérés pontos időpontjával kapcsolatban nem kívánt találkozásokba bocsátkozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik