Nemzetközi foci

Vanczák Vilmos gólt szerzett Svájcban

A három magyart foglalkoztató Lech Poznan rangadót nyert, és a lengyel élvonal tabellájának élére állt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel bajnokság 31. fordulójában Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid klubja, a Lech Poznań bravúros, 2-1-es győzelmet aratott a varsói Legia otthonában, ezzel megelőzte aktuális riválisát, és a tabella élére állt! Lovrencsics számára sérülés miatt véget ért az idei szezon, Holman ezúttal is hiányzott a keretből, Kádár a 66. percben lépett pályára, csereként.

A sérülés miatt hiányzó Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków hazai pályán 4-1-re győzött a Górnik Zabrze ellen.

A svájci élvonal 32. fordulójában Vadócz Krisztián csapata, a Grasshoppers 1-0-ra győzött az Aarau otthonában. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót.

Az FC Sion hazai pályán 4-0-ra nyert a lichtensteini FC Vaduz ellen. Az első gólt a meccset végigjátszó Vanczák Vilmos szerezte.

Az osztrák bajnokság 32. fordulójában Simon Attila klubja, a Wolfsberger AC 4-0-ra kikapott az SV Ried otthonában. A magyar csatárt sajnos ezúttal sem nevezték a keretbe. A bajnoki címvédő Red Bull Salzburg 4-0-ra verte a vendég Admirát, a hazaiaknál Gulácsi Péter végigvédte a meccset.

A belga élvonal Európa Liga-rájátszásának hatodik fordulójában Köteles László együttese, a KRC Genk kihagyott egy büntetőt, ennek ellenére 3-2-re győzött a Waregem otthonában. A magyar kapus végigvédte a meccset.

A ciprusi élvonal felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában Leandro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia otthon 2-1-re nyert az Anorthoszisz Famaguszta ellen. A magyar válogatott játékos kezdő volt és végigjátszotta a meccset.

A cseh bajnokság 27. körében Balázs Benjámin csapata, az FK Teplice 1-0-s sikert aratott a Jihlava vendégeként. A magyar játékos kezdőként kapott szerepet, de a 84. percben lecserélték. A Slavia Praha 2-1-re kikapott a Pribram vendégeként. A fővárosiaknál Tamás Krisztián végig a pályán volt, és csapata találata előtt ő adta a gólpasszt.

A román első osztály 31. körében Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi 1-0-ra győzött a CSU Craiova otthonában. A magyar játékos kezdőként egy félidőt kapott.

Dárdai Pál vezetőedző, és Szalai Ádám csapata is vereséget szenvedett a német élvonal 32. fordulójában. A Hertha BSC 2-0-ra kapott ki a Borussia Dortmund vendégeként, a Hoffenheim pedig 3-1-es zakóval távozott az Eintracht Frankfurt otthonából. A berlinieknek ez volt a harmadik vereségük zsinórban, és öt meccs óta nyeretlenek. A magyar csatár kezdő volt, és végigjátszotta a találkozót.

Olvasói sztorik