Nemzetközi foci

Mourinhóval beszélget Király Gábor

A Chelsea menedzserének és a magyar válogatott kapusának a fia is a Fulham utánpótlásában véd.

Kapcsolódó cikkek

Király Gábor a hivatalos honlapjánmesélt az angol másodosztályú Fulham csapatánál eltöltött kilenc hónapról. A 39 éves kapus tavaly ősszel igazolt London legrégebbi csapatába.

A legemlékezetesebb pillanat a Leeds elleni 1-0-s győzelem volt, ami az utolsó hivatalos bajnoki meccse volt a klub színeiben. Ezzel a diadallal egy 28 meccs óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatot sikerült megtörniük. A bejegyzés végén egy személyes élményt is megosztott olvasóival a kapus.

„Fiam, Matyi az U11-eseknél véd a Fulhamben. José Mourinho fia is a Fulhamben kapus, ő az U15-ösöknél. Így többször összefutottunk az utánpótlás kapusedzéseken. Mint két szülő beszélgettünk, egy nagyon közvetlen, szimpatikus ember az életben. Azt tudni kell, hogy a London-környéki csapatok közül talán a Fulhamben a legerősebb az utánpótlás-nevelés.”

Zárásként megjegyezte, hogy nem volt olyan mérkőzésük, amelyen magyar vagy német szurkolóval ne találkozott volna a tapasztalt játékos. Volt, hogy Münchenből szürke mackóban mentek drukkolni neki a Craven Cottage-be.

Olvasói sztorik