Nemzetközi foci

Stieber csapata döntetlent játszott

Pénteki légiós-körképünkben a külföldön játszó magyar teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesliga 32. fordulójában Stieber Zoltán csapata, a kiesés ellen küzdő Hamburger SV házigazdaként 1-1-et játszott a Freiburg ellen. Honfitársunk kezdőként kapott lehetőséget, és már a második percben volt egy ígéretes lövése, amit a kapus védett. A 24. percben eleresztett kísérlete megpattant Mitrovicson, de Bürki hatalmas bravúrral ezt is hárította. A szünet előtt a Stieber elleni szabálytalanság miatt tizenegyes járt volna a HSV-nek, de a játékvezető másként látta. Honfitársunk a második félidőben már kevésbé volt veszélyesebb, a 87. percben, az egyenlítőgól előtt pedig lecserélték.

A holland másodvonal 38. fordulójában Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap 1-1-et játszott a Sparta Rotterdam vendégeként. A magyar fiatal kezdő volt, majd a 72. percben lecserélték.

A török első osztály harmincadik fordulójában Futács Márkó csapata, az újonc Mersin Idman Yurdu 2-2-t játszott a Kayseri Erciyesspor otthonában. A magyar csatár a szünetben állt be csereként.

A finn élvonal hatodik fordulójában Gruborovics Tamás csapata, a KTP 2-1-re kikapott a Marienhamn vendégeként. A finn-magyar játékost nem nevezték a keretbe.

A német másodosztály 32. körében Simon Krisztián együttese, az 1860 München 1-0-ra győzött az FSV Frankfurt otthonában. Kalmár Zsolt klubja, az RB Leipzig házigazdaként 4-0-ra kikapott a Sandhausen elleni meccsen. Mindkét honfitársunk hiányzott a keretből.

Olvasói sztorik