Nemzetközi foci

A Dortmund ellen szerez pontokat a Hertha?

Újabb nehéz meccsen bizonyíthat Dárdai Pál csapata; Dzsudzsák klubjának kötelező a győzelem a városi rangadón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Kiesési derbi vár Stieberékre

A finn élvonal hatodik fordulójában Gruborovics Tamás együttese, a KooTeePee a még veretlen Mariehamn vendége lesz.

Vida Krisztofer csapata, a holland De Graafschap a Sparta Rotterdam elleni idegenbeli rangadón harcolhat az osztályozós helyekért a másodosztály utolsó, 38. fordulójában. Ha a Graafschap nyer, a Volendam viszont nem, akkor előbbi az ötödik, éppen osztályozót érő helyre léphet fel.

A német élvonal (Bundesliga) 32. fordulójában kiesési rangadót vív a Stieber Zoltánt is soraiban tudó Hamburger SV a Freiburggal. A két csapat között egy pont a különbség – a Freiburg az osztályozót érő 16. helyen áll, míg a Hamburg a 14. a tabellán. A másodosztályban Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a Sandhausent fogadja. Stieberék meccsét az Eurosport2 élőben közvetíti 20 óra 15 perctől.

A török első osztály harmincadik körében Futács Márkó klubja, a Mersin Idman Yurdu a kiesőjelölt Erciyesspor otthonába látogat.

Szombat – Nagy lépést tehet Lovrencsicsék csapata

Az osztrák első osztály 32. fordulójában akár bajnok is lehet Gulácsi Péter csapata, a Red Bull Salzburg. A címvédő az utolsó előtti Admira Wackert fogadja. Ha nyer, és a második helyezett Rapid Wien kikap, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert. Simon Attila együttese, a Wolfsberger AC az SV Ried vendége lesz.

Köteles László klubja, a belga élvonal Európa Liga A-csoportjában szereplő KRC Genk a Waregem elleni idegenbeli bajnokin harcolhat a nemzetközi szereplésért az utolsó fordulóban.

A ciprusi első osztály felsőházának nyolcadik fordulójában Leandro de Almeida klubja, az Omonia Nicosia a közvetlen rivális Anorthoszisz Famagusztát fogadja.

A cseh bajnokság 27. fordulójában Balázs Benjámin csapata, a 34 pontos FK Teplice az egy ponttal kevesebbet gyűjtő Jihlava vendége lesz. A Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Slavia Praha pedig a Pribramhoz látogat.

Rangadóval kezdi a lengyel első osztály rájátszását a Lovrencsics Gergőt, Holman Dávidot és Kádár Tamást is foglalkoztató Lech Poznan. Az együttes a rájátszásba egy ponttal többet továbbvivő, így listavezető Legia Warszawa vendége lesz. Guzmics Richárd alakulata, a Wisla Kraków a Górnik Zabrze ellen kezdi meg a play-offot.

A német Bundesliga 32. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Borussia Dortmund otthonában harcolhat a biztos bennmaradást érő pontokért. Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a hat bajnoki óta nyeretlen Eintracht Frankfurt vendége lesz.

A román élvonal 31. fordulójában Bőle Lukács együttese is rossz formában lévő ellenféllel találkozik: a CSMS Iasi az elmúlt öt bajnokiján csak két pontot gyűjtő CSU Craiova otthonába látogat.

Vadócz Krisztián csapata, az elmúlt öt bajnokiján győzelem nélkül maradó svájci Grasshoppers a sereghajtó Aarau elleni idegenbeli bajnokira készül. A 32. forduló szombati játéknapján lép pályára Vanczák Vilmos csapata is: az FC Sion a liechtensteini Vaduzt fogadja.

Vasárnap – Moszkvai derbin gyűjthet három pontot a Dinamo

A görög első osztály utolsó, 34. fordulójában a már bajnok, Megyeri Balázst valószínűleg utolsó alkalommal soraiban tudó Olimpiakosz a zsinórban öt meccsét megnyerő Plataniasz vendége lesz. Jóval nehezebb meccs előtt áll Pintér Ádám klubja, a Levadiakosz: a kiesés ellen harcoló együttes a visszalépések miatt sereghajtó Ergotelisz ellen harcolhatja ki élvonalbeli tagságát.

A holland élvonal 33. fordulójában a kiesés ellen harcoló, Babos Gábort is soraiban tudó NAC Breda az AZ Alkmaar otthonában kell, hogy megküzdjön a nagyon fontos három pontért.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a kínai élvonalban szereplő Csangcsun Jataj a Beijing Guoant fogadja a kilencedik fordulóban. Husztiék eddig mindössze egy meccsüket nyerték meg a hétből.

A Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Greuther Fürth a Heidenheim vendége lesz a német másodosztály 32. fordulójában.

Kovács Péter együttese, a norvég Strömsgodset a Bodö/Glimt elleni idegenbeli találkozóra készül a bajnokság hetedik fordulójában. Kovácsék nem kezdték jól a szezont – hat pontjuk van –, de az ellenfél ezt is alulmúlta: a Bodö egyetlen pontjával sereghajtó.

Az olasz harmadosztály A-csoportjában Novothny Soma csapata, az FC Südtirol az Arezzo vendége lesz az utolsó, 38. fordulóban. Novothnyék az elmúlt 13 fordulóban nem tudtak nyerni.

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva városi rangadón lép pályára a Torpedo Moszkva ellen. Az orosz bajnokság dobogójára hajtó Dinamónak kell a győzelem, amit a sereghajtó ellen valószínűleg be is zsebel.

Az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar idő szerint hajnali egy órakor lép pályára a DC United otthonában. Németh Krisztián csapata eddig három győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel áll az alapszakaszban.

Hétfő – Kiesési rangadó Romániában

A bangladesi bajnokság kilencedik fordulójában Demjén Gábor és Csorba Szabolcs együttese, az Abahani Limited a még nyeretlen Farashganj otthonába látogat.

A román élvonal 31. fordulójában Nagy Olivér csapata, a kiesés ellen harcoló Ceahlaul Piatra Neamt a szintén az élvonalbeli búcsú ellen küzdő Rapid Bucurestit fogadja.

Olvasói sztorik