Nemzetközi foci

Angol ajánlat Megyeri Balázsnak

A kapus idén nyáron távozhat Görögországból, de eszében sincs hazatérni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az sdna.gr híre szerint idén nyáron távozhat a görög bajnok Olimpiakosz magyar kapusa, Megyeri Balázs, aki azt fontolgatja, hogy elfogadja-e az Angliából kapott ajánlatát.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy konkrétan melyik klub nézte ki magának honfitársunkat, és azt sem, hogy a Premier League-ben vagy a Championshipben szerepel-e.

A pireusziak tisztában vannak azzal, hogy Megyerit máshonnan keresik, ezért már felvették a kapcsolatot az OFI korábbi hálóőrével, Giorgi Loriával.

FRISS:

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Olimpiakosszal zsinórban öt bajnoki címet szerző Megyeri Balázs elhagyja Görögországot. Az athéni klub nem is marasztalja az origo.huinformációi szerint túl magas fizetést kérő focistát.

Megyeri 2010-ben távozott a Ferencvárostól, és az első három évben sok lehetőséget kapott a görögöknél, az utóbbi kettőben viszont már nem annyira. A 25 éves kapus nem tudta visszaszerezni a helyét a remekül védő spanyol Roberto Jimeneztől, a klubnál pedig úgy gondolják, hogy a magasabb fizetési igényekkel előálló Megyeri helyett mást igazolnak le második számú kapusnak.

Egy görög újságíró szerint honfitársunk évi 350-400 ezer eurós (105-120 millió forint) fizetést szeretett volna az eddigi, 230-250 ezer euró alatti keresete helyett. Az Olimpiakosznál azonban úgy vélik, fele ennyiért magukhoz édesgethetik az OFI-t erősítő Giorgi Loriát.

Közben persze nagy kérdés, hogy mi lesz Jimenezzel: az ismert ügynök, Jorge Mendes játékosa az elmúlt évben mutatott játéka alapján biztosan sokkal nívósabb bajnokságba igazolhat. Úgy tudni, nagy esély van rá, hogy a spanyol szintén távozik Athénból, de Megyerit akkor sem szeretnék megtartani, ha riválisa eligazol.

Az sdna.gr hírére Hrutka János menedzser az Origo megkeresésére azt válaszolta: „Ez nagyon jó, de ha lenne is bármi, akkor sem kommunikálnánk, és akkor sem ilyen formában.” Korábban a játékosügynök azt mondta, hogy a Bundesligából és Törökországból is vannak lehetőségei Megyerinek, aki a lejáró szerződése miatt hamarosan szabadon igazolhatóvá válik.

A 24.hu oldalon olvasható interjúban Megyei elmondta, hogy az Olimpiakosznál töltött első és második idénye azt igazolta, nagyon jó irányba mozdult a karrierje, és még a harmadik évadba sem lehet belekötni. Az elmúlt két év azonban szakmailag visszalépés volt. Eddig nem nagyon volt lehetősége továbblépni, hiszen élő szerződése volt, és a klub ragaszkodott hozzá. Aprópénzért nem engedték volna el, úgy meg nehéz elmenni máshová, hogy nem véd, és még sok pénzt is kérnek érte.

– Az a fontos, hogy ezt a két évet valahogy visszahozzam. Azért ebben a két évben sok mérkőzést vesztettem el, és most tényleg azt nézem elsődlegesen, hogy olyan helyre kerüljek, ahol folyamatos játéklehetőséget kaphatok. Nyilván ezen belül az ember szeretne minél jobb csapathoz, minél jobb bajnokságba kerülni. Nagyon bízom benne, hogy sikerül valami jót kihozni ebből a nyárból – nyilatkozta Megyeri Balázs, aki bízik benne, hogy nem kell hazatérnie a magyar NB I-be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik