Nemzetközi foci

Megyeri Balázst behívatta a klubelnök

Egy múlt heti cikk miatt felbolydult az élet a görög Olimpiakosz magyar kapusa körül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Felbolydult az élet Megyeri Balázs körül, amióta az Origomegírta, hogy több helyről is érdeklődnek az Olimpiakosz magyar kapusa iránt, beleértve a városi rivális AEK Athént is. A cikk után a légióst behívta magához a görög csapat elnök-tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz.

Megyeri menedzsere, Hrutka János múlt csütörtökön az Origónak azt mondta, hogy a 24 éves kapus iránt a Bundesligából és Törökországból is érdeklődnek, sőt az AEK Athén is figyeli. A hírt átvette több görög lap, de apró ferdítésekkel ültették át a magyar ügynök szavait. Úgy fordították Hrutka nyilatkozatát, hogy Megyeri már meg is egyezett az AEK Athénnal az átigazolás részleteiről. Márpedig az AEK az Olimpiakosz legfőbb városi riválisa!

Nem szeretnék, ha ingyen eligazolna

Hrutka az Origónak elmondta, a görög lapok cikkeinek megjelenése után Evangelosz Marinakisz, az Olimpiakosz elnök-tulajdonosa megbeszélésre hívta Megyerit, a helyzetet tisztázandó. A Görögországban roppant befolyásosnak számító, a városi képviselő-testületben politizáló Marinakisz nem szeretné, ha Megyeri elhagyná a csapatot, de sietnie kell, mert a kapusnak nyáron lejár a szerződése, így hamarosan ingyen igazolhatóvá válik.

Megyeri hétfőn reggel angolul és görögül is cáfolta a Facebook-oldalán, hogy bárkivel is megegyezett volna.

„Szeretném egyértelművé tenni, hogy nem írtam alá még egyetlen klubhoz sem. Már majdnem öt éve az Olimpiakosz játékosa vagyok, minden nap keményen dolgozom, és igyekszem mindent megtenni a csapatért. Szeretem a klubot, tisztelem az elnökünket és a drukkereinket, és soha nem tennék olyat, amivel szégyent hoznék az Olimpiakosz-családra. Bár hallottam más csapatok érdeklődéséről, a szívem Görögországban csakis az Olimpiakoszért dobog, és efelől senkinek nem lehet semmi kétsége” – írta a kapus, hozzátéve, hogy jelen pillanatban ő sem tudja, hogy mit hoz számára a jövő.

Sok üzenetet kap a drukkerektől

„Még fiatal vagyok, futballozni szeretnék, és még jobb játékossá szeretnék válni, hogy beteljesítsem a gyerekkori álmaimat. Ahogy eddig is, úgy ezentúl is csak a napi munkára és a csapatom céljaira koncentrálok. Köszönöm a folyamatosan érkező biztató üzeneteket, amelyek nagyon sok motivációt jelentenek a számomra, hogy soha ne adjam fel, és mindig erős hitem legyen”” – áll a közleményben.

Hrutka a múlt héten azt mondta, az Olimpiakosz tavaly nyáron tett egy kísérletet, hogy hosszabbítson Megyerivel, viszont írásban azóta sem jelentkezett a klub, hiába ígérte decemberben és idén is.

– Balázs a legrutinosabb a csapattagok közül, hiszen már öt éve a csapatnál van, és az ötödik bajnoki címe felé halad, ezért úgy érzem, ennél több figyelmet érdemelne – fogalmazott akkor a játékosügynök.

Olvasói sztorik