Nemzetközi foci

Bogdán Ádám nem kapkod

Marad Boltonban, vagy távozik? Nem szeretné elsietni a döntést, de sokáig nem is halogatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Két komoly sérülés is hátráltatta a jelenlegi szezonban Bogdán Ádámot, az angol másodosztályú Bolton Wanderers légiósa, de immár ismét egészséges, és a közelmúltban visszafoglalta helyét csapata kapujában. Neil Lennon menedzser nemrégiben azt nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretne megtartani honfitársunkat, aki már meg is kapta a klub szerződésajánlatot. A tréner hozzátette: gyors döntést vár a magyar játékostól, aki viszont a Digi Sport televízió csütörtök reggeli műsorában hangsúlyozta: Boltonban már tele vannak barátokkal, megszokták a környezetet, de nem biztos, hogy egy váltás rossz döntés lenne.

– Korábban is mondtam, hogy nyitott vagyok minden lehetőségre. A Bolton tett egy ajánlatot, ami nagyon szép tőlük, és az eddigi munkám elismerése, annak ellenére, hogy nem volt túl sok meccsem idén a sérülések, illetve a kapustársam jó formája miatt. Nagyon örülök, hogy ajánlatot tettek, és elismerik a munkámat. Egyelőre nincs határidő, csak beszélgetünk a szerződésről. Nem szeretném elsietni a dolgot – kezdte Bogdán Ádám.

Idén nyáron szabadon igazolható lehetne, aminek megvannak az előnyei, illetve a hátrányai is – és ezekkel ő is tisztában van – ezért érthető, ha nem akarja elkapkodni a döntést. Ugyanakkor az is biztos, hogy nem fogja nagyon sokáig elhúzni a választ, mert nem szeretné nehéz helyzetbe hozni a klubját.

A magyar válogatott kapus nem látok bele a klub életébe olyan mélységig, hogy meg tudja mondani, a következő szezonban reális célkitűzés lehet-e az élvonalba való visszajutás. Eddig is minden idényben ez volt a terv, de más együtteseknél is ugyanez a helyzet, ezért ilyen sűrű a mezőny. A korábbi hírek szerint a német Bundesligából és az angol Premier League-ből is érdeklődtek Bogdán iránt, aki egyelőre nem tudna választani a két bajnokság közül.

– Nehéz erre előre válaszolni, mert még nem tudok konkrétumokkal szolgálni, de vannak lehetőségek. Egyébként elsősorban ez a két ország az, amelyben szívesen futballoznék. A legfontosabb szempont, hogy játéklehetőséget kapjak, vagy legalább legyen olyan versenyhelyzet, hogy rajtam is múljon, mennyit védek. Nyilván anyagilag sem mindegy, milyen klubot választok. Az is sokat számít, hogy érezzük magunkat az adott városban, vagy az adott vidéken. Boltonban már tele vagyunk barátokkal, megszoktuk a környezetet, de nem biztos, hogy egy váltás rossz döntés lenne.

Az angol másodosztály jelenlegi idényéből már csak három forduló van hátra. A Bolton sorrendben a Brentford, a Bournemouth és a Birmingham ellen lép pályára. A magyar kapus arra számít, hogy ezek a találkozókon ő véd majd, hiszen a közelmúltbeli meccseken nem volt gond a teljesítményével.

Olvasói sztorik