Nemzetközi foci bajnokok ligája

Megnyugtató előnyben a Porto és a Barca

A szerdai negyeddöntőben a Porto odahaza, míg a Barca idegenben épített kétgólos előnyt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végeredmény:

Porto – Bayern München 3-1

PSG – Barcelona 1-3

Szépít a PSG!

Van der Wiel 16 méterről szánta el magát lövésre a 82. percben, a labda pedig az ötösön megpattant a csereként beállt Mathieu lábán. Öngólgyanús találat.

Luis Suárez duplázik

Az uruguayi gyönyörű gólt lő 16 méterről.

Védelemben változtat Luis Enrique

A 74. percben: Jérémy Mathieu be, Rakitic le.

Cserél a Bayern és a Porto is

Xabi Alonsót Badstuber váltja a 74. percben, Óliver Torres helyett pedig Rúben Neves érkezik.

Két gól a Barcelona előnye is!

Luis Suárez a jobb oldalon előretörve hagyta faképnél a hazai védőket, majd hét méterről nem hibázott, kilőtte a bal alsót.

3-1-re vezet a Porto

Martínez a gólszerző a 65. percben, nagy bajban a Bayern. A gólt megelőzően Boateng hibázott nagyot, aláfutott a labdának, Jackson Martínez pedig köszönte szépen, és Neuer mellett elhúzva, laposan három méterről volt eredményes.

Hatalmas Porto-helyzet marad ki – 60. perc

Danilo adott be jobb oldalról, a beadásba a menteni próbáló Boateng ért bele, Neuer viszont óriási reflex-mozdulattal szögletre öklözött.

Kényszerű csere a Bayernnél is

Götzét Rode váltja az 56. percben.

Iniesta megsérül, Xavi áll be helyére

Az 52. percben Pastorével ütközött Iniestra, akit hordágyon vittel le a pályáról. Helyén a rutinos Xavi folytatja.

Pastore lő messziről az 51. percben

A PSG játékos jó 25 méterről szánta el magát lövésre, Ter Stegen csak öklözni tudott, kellemetlenül csapódott a labda.

Egyik pályán sem volt csere szünetben

Jöhet a folytatás, elkezdődött a 2. játékrész

Az első félidőben ennyit passzoltak, illetve futottak a csapatok:

Félidő

Porto – Bayern 2-1

PSG – Barca 0-1

Porto-felsőléc

Alex Sandro beívelését nézi be Neuer, a kapus öklözése a felső lécen csattan, majd másodjára már fogja a kapus a játékszert.

Szépít a Bayern, Alcantara a gólszerző

Boateng adott be a jobb oldalról, a labda nem volt jó Götzének, nem úgy, Alcantarának, aki kissé “visszanyúlva”, ügyetlenül talált gólt hét méterről. Porto – Bayern 2-1 – a 29. percben.

Kényszerű csere a PSG-nél

Thiago Silva sérül meg, helyére David Luiz áll be a 22. percben.

Neymar-gól a 18. percben

A franciák védelmi hibáját használta ki a Barcelona. Messi ugrotta ki remekül Neymart a bal oldalon, majd a brazil jó hét méterről lőtt ki a bal alsót. A védelem nagyon lemaradt.

Messi-kapufa a 15. percben

Az argentin játékos Suáreztől kapott remek passzt, majd 18 méterről csavart kapura. A labda a jobb kapufáról pattant vissza a mezőnybe. Óriási helyzet volt.

Íme a portugál második gólja

Quaresma duplázik a 10. percben

Dante veszítette el a labdát saját térfelén, a hosszan átvett játékszerre lecsapott Quaresma, aki a kapuig száguldozott, majd 14 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A 3. percben megszerzi a vezetést a Porto

Jackson Martínezt a 2. percben szerelte Xabi Alonso, Neuer viszont elkaszálta a játékost. A büntetőt Ricardo Quaresma értékesítette, 1-0 a Portónak.

20:45 – elkezdődött mindkét pályán a mérkőzés

A PSG sötétkék mezben szerepel, míg a katalánok narancssárgában szerepelnek. A másik pályán a Porto fehér-kék mezben, a bajorok vendég, sötét felszerelésükben játszanak.

Így kezdenek a csapatok

Porto: Fabiano; Danilo Luiz, Maicon Roque, Martins Indi, Alex Sandro; Casemiro, Herrera, Óliver Torres; Ricardo Quaresma, Jackson Martínez (cap.), Brahimi

Bayern München: Neuer – Alonso, Dante, Thiago, Lewandowski, Rafinha, Boateng, Bernat, Götze, Lahm (K), Müller

PSG: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell; Rabiot, Cabaye, Matuidi; Lavezzi, Cavani, Pastore.

Barcelona: Ter Stegen; Montoya, Piqué, Busquets, Alba; Rakitić, Mascherano, Iniesta; Suárez, Messi, Neymar.

19 óra: a Barca játékosok elhagyják a hotelt

… és elindultak a stadionba.

18 óra: Párizsban már fokozódik a hangulat

Teltház lesz Portóban

50.092 néző várható ma este Estádio do Dragãoba, ami azt jelenti, hogy teltház lesz a Porto – Bayern derbin.

Nehéz lesz gólt lőni Neuernek

A német kapus az idei szezonban hat találkozón nem kapott gólt a BL-ben, ezzel az ő mutatója a legjobb a hálóőrök versenyében.

Kitekintő: pornós lányok vetkőznek, ha a Juve BL-t nyer

Vittoria Risi és Tera Patrick nagy Juve-rajongó, ezért megpróbálják sajátos módon motiválni Pirlóékat. Részletek ITT.

Kluivert gólokat vár

A holland legenda abban bízik az esti mérkőzések előtt, hogy több gól születik majd, mint kedden.

A portói öltözői várja a játékosokat

A PSG fanok elszántak

Barca edzés: galéria

A katalánok játékosai már tegnap óta Párizsban készülnek, a legutóbb edzés pillanatai a link mögött megtekinthetőek.

Bajban a Barca? Ibra nélkül jobb a PSG!

A lenti grafika azt mutatja, hogy Ibra nélkül a franciák mindhárom BL-meccsüket megnyerték idén, míg a svéd támadó nélkül győzelmi arányuk csak 20%. Ezek szerint a Barcelona ellen sem hiányzik majd a hórihorgas támadó?

Kezdés: 20:45

Az este főszereplői:

Előzmények

Luis Enrique: nem becsüljük le a PSG-t

– Több játékosa is hiányozni fog a PSG-nek, de nem szabad lebecsülni őket, hiszen az idei kiírásban már nyertek ellenünk. Amelyik csapat kiejti a Chelsea-t, azt nagyon komolyan kell venni. Remélem, hogy szórakoztató mérkőzést láthat majd a közönség Párizsban. A védekezésünknek nagyon szilárdnak kell lennie, ez lehet a kulcs – mondta Luis Enrique, a Barcelona trénere.

Blanc tart Messitől

– Lionel Messi megállíthatatlan, de nem csak rá kell odafigyelnünk. Nagyon agresszív védekezésre lesz szükség, hogy megállítsuk a támadóikat. Pastore óriási potenciállal rendelkezik, aki egyre fontosabb számunkra – fogalmazott Laurent Blanc, a PSG edzője.

FC Porto (portugál) – Bayern München (német)

A portugálok talán a lehető legnehezebb ellenféllel találták szemben magukat, hiszen a Bayern München ellen kell kivívniuk a továbbjutást. A hazaiaknak a Sárkány Stadionban előnyt kell kicsikarniuk, csak így lehet esélyük. Josep Guardiola legénysége valószínűleg végigtámadja majd a mérkőzést. A Porto a Baselt búcsúztatta, míg a Bayern a Sahtar Donyeck együttesén jutott túl. A német rekordbajnokot is le lehet győzni, ezt bizonyítja, hogy a Bundesligában két fordulóval ezelőtt a Mönchengladbach diadalmaskodott ellenük. Azóta ismét visszatalált a győztes útra a bajor gigász. A Dortmund elleni rangadót 1-0-ra nyerték, majd a Frankfurtot ütötték ki. Guardiola együttesének a sérülésekkel nincs szerencséje, hiszen a legutóbbi bajnokin a spanyol tréner nem számíthatott Schweinsteigerre, Robbenre, Ribéryre, Javi Martínezre, Mehdi Benatiára és David Alabára sem. Egyelőre nem tudni, hogy felépülnek-e a Porto elleni negyeddöntőre. A portugálok jó formában vannak, a bajnokságban az utolsó öt hazai bajnokijukat egyaránt megnyerték.

Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol)

A negyeddöntő talán legkeményebb párharca lesz ez. Vélhetőleg mindkét csapat szívesen elkerülte volna egymást, de ezúttal a sors közbeszólt. Minden rosszban van valami jó alapon, legalább mindkét klub jól ismerheti egymást, hiszen a csoportkörben is összecsaptak. Ha kieséses szakasz lett volna, akkor a Barcelona 5-4-es összesítéssel jut tovább, de figyelmeztető jel a katalánoknak, hogy a franciák hazai pályán nyerni tudtak. A párizsiaknál hatalmas érvágás, hogy eltiltás miatt nem játszhat az első számú gólvágójuk, Zlatan Ibrahimovic. A katalánok a Manchester Cityt búcsúztatták, míg Laurent Blanc legénysége egy végletekig kiélezett párharc során lépett túl a Chelsea-n. A Barcelona jó formában van a bajnokságban, ennek ellenére a legutóbbi fordulóban Messiék erejéből csak 2-2-re futotta a Sevilla ellen. A PSG a Ligue1-ben nem szerepel a legjobban, mivel a legutóbbi öt meccsén kilenc pontot gyűjtött. Önbizalomra adhat okot a legutóbbi forduló, amikor a Marseille ellen nyert a fővárosi csapat.

Felvezető:

Több állandó kezdőjátékosának hiánya ellenére is bizakodva várja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését az FC Barcelonát vendégül látó Paris Saint-Germain, valamint az FC Porto otthonában fellépő Bayern München.

A francia csapat eltiltás miatt nem számíthat Zlatan Ibrahimovicra és Marco Verratira, a védelemből pedig az egyik legfontosabb pillér, David Luiz hiányzik majd sérülés miatt. A PSG ugyanakkor nagyon sikeres hetet tud maga mögött, előbb a bajnokságban az ősi rivális Olympique Marseille-t verte 3-2-re, majd 4-1-re győzte le a Saint-Etienne-t a Francia Kupa elődöntőjében, szombaton pedig megnyerte a Ligakupát a Bastia 4-0-s kiütésével. “A téli szünetben nagyon keményen dolgoztunk, így most, a szezon késői szakaszában jó formában vagyunk, megragadtuk a pillanatot, miközben tavaly ugyanekkor éppen hullámvölgybe kerültünk” – értékelte a helyzetet Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője.

A párizsi együttes a BL mostani kiírásának csoportkörében 3-2-re nyert otthon a Barcelona ellen, majd a Nou Campban 3-1-es vereséget szenvedett. A katalán csapat 2013-ban idegenben szerzett gólokkal múlta felül a negyeddöntőben a PSG-t, mivel az 1-1-gyel zárult hazai meccs után a párizsi visszavágón 2-2-t játszott riválisával.

A Barcelona szombaton 2-2-es döntetlent ért el a Sevilla vendégeként a spanyol bajnokságban, ezzel kettő pontra csökkent az előnye a második helyen álló ősi rivális Real Madriddal szemben. A katalánok szurkolói azért aggódnak, mert Sevillában mindkét gólt védelmi hiba előzte meg, felerősítve a Barca hátsó alakzatát ért kritikákat. Gerard Piqué, a gránátvörös-kékek védője ugyanakkor úgy véli, ismét a Luís Suárez, Neymar, Lionel Messi uruguayi-brazil-argentin támadósor lehet az, amelyre a Barcelonának építenie kell a PSG elleni negyeddöntős párharcban. “Soha nem láttam még pályafutásom során olyan jó viszonyt, mint amilyen Luis, Neymar és Leo között van, ráadásul mindhárman a világ legjobbjai közé tartoznak” – jegyezte meg Piqué. Luis Enrique, a Barca vezetőedzője eltiltás miatt nem küldheti pályára a jobbhátvéd Dani Alvest, őt vélhetően Adriano vagy Martin Montoya helyettesíti majd.

A másik szerdai összecsapáson a német bajnoki címvédő Bayern München Portóban lép pályára, s bár papíron egyértelmű esélyese a párharcnak, meglehetősen foghíjas kerettel kell helyt állnia Portugáliában. Josep Guardiola együttesét ugyanis elképesztő sérüléshullám sújtja, a katalán szakember nem számíthat az alapemberek közül David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry és Bastian Schweinsteiger játékára, rajtuk kívül Medhi Benatia és Javi Martínez sem bevethető. “Biztos vagyok abban, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, ráadásul mi vagyunk a favoritok, de ez nem szabad, hogy terhet jelentsen számunkra” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság ügyvezető testületének elnöke.

Érdekesség, hogy a két szakvezető, Julen Lopetegui és Josep Guardiola 1994 és 1997 között csapattársak voltak az FC Barcelonánál, valamint a válogatottal megjárták az 1994-es amerikai világbajnokságot is. A Bayern története során 22 alkalommal találkozott portugál csapattal a nemzetközi kupákban, s mindössze egyszer szenvedett vereséget, igaz, a Portóval szemben 1987-ben 2-1-re elveszített bécsi BEK-döntő a legfájóbbak közé tartozik a klub életében.

A szerdai BL-negyeddöntők (1. mérkőzések):

FC Porto (portugál)-Bayern München (német) 20.45

Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol) 20.45

Olvasói sztorik