Nemzetközi foci bajnokok ligája

Blanc: Messi megállíthatatlan

Diego Godín sajnálja, hogy bár sok helyzetet kialakítottak a végén, és mégsem találtak be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzéseit rendezték kedden. A Juventus egygólos előnyt szerzett hazai környezetben a Monaco ellen, a madridi derbin pedig nem született találat – vagyis egyik párharc sem dőlt el az első körben. A szerdai játéknapon a Porto a Bayern Münchent fogadja, a Barcelona pedig Párizsba látogat.

Az Atlético Madrid játékosa, Diego Godín szerint nem lehetnek elégedettek, de túlságosan elégedetlenek sem.

– A pályán úgy éreztem, az első félidő után nagy nyomás alá helyeztük a Realt, több helyzetünk volt. Túlságosan elégedettek nem lehetünk a döntetlennel, de túlságosan elégedetlenek sem. Fontos, hogy nem kaptunk gólt. Az elején nekik voltak nagyobb helyzeteik, de előttünk is akadtak azért lehetőségek, a végén pedig sorra alakítottuk ki a ziccereket, de sajnos nem váltottuk gólra – mondta Diego Godín.

A Juventus részéről Arturo Vidal elmondta, hogy a kihagyott helyzete ellenére is biztos volt magában a tizenegyes előtt.

– Biztos voltam magamban, ezért elkértem a labdát Carlos Téveztől, és betaláltam. Nincs kijelölt büntetőrúgónk, ezért aki a legmagabiztosabbnak érzi magát, az végzi el. Sajnos kihagytam egy helyzetet, nagyon ideges lettem, amikor megláttam a labdát kapu fölé szállni, de aztán rápillantottam a feleségemre, aki önbizalmat adott a folytatásra. Felpattant a labda, ám mostanában valamiért mindig elhibázom az olyan helyzeteket, amelyekből korábban rendre betaláltam. Most végre eredményes voltam, remélem, ez önbizalmat ad – mondta Vidal.

A szerdai, párizsi meccs előtt úgy tűnik, mindkét vezetőedző a stabil védekezésre helyezi a hangsúlyt.

– Több játékosa is hiányozni fog a PSG-nek, de nem szabad lebecsülni őket, hiszen az idei kiírásban már nyertek ellenünk. Amelyik csapat kiejti a Chelsea-t, azt nagyon komolyan kell venni. Remélem, hogy szórakoztató mérkőzést láthat majd a közönség Párizsban. A védekezésünknek nagyon szilárdnak kell lennie, ez lehet a kulcs – mondta Luis Enrique, a Barcelona trénere.

– Lionel Messi megállíthatatlan, de nem csak rá kell odafigyelnünk. Nagyon agresszív védekezésre lesz szükség, hogy megállítsuk a támadóikat. Pastore óriási potenciállal rendelkezik, aki egyre fontosabb számunkra – fogalmazott Laurent Blanc, a PSG edzője.

FC Porto (portugál) – Bayern München (német)

A portugálok talán a lehető legnehezebb ellenféllel találták szemben magukat, hiszen a Bayern München ellen kell kivívniuk a továbbjutást. A hazaiaknak a Sárkány Stadionban előnyt kell kicsikarniuk, csak így lehet esélyük. Josep Guardiola legénysége valószínűleg végigtámadja majd a mérkőzést. A Porto a Baselt búcsúztatta, míg a Bayern a Sahtar Donyeck együttesén jutott túl. A német rekordbajnokot is le lehet győzni, ezt bizonyítja, hogy a Bundesligában két fordulóval ezelőtt a Mönchengladbach diadalmaskodott ellenük. Azóta ismét visszatalált a győztes útra a bajor gigász. A Dortmund elleni rangadót 1-0-ra nyerték, majd a Frankfurtot ütötték ki. Guardiola együttesének a sérülésekkel nincs szerencséje, hiszen a legutóbbi bajnokin a spanyol tréner nem számíthatott Schweinsteigerre, Robbenre, Ribéryre, Javi Martínezre, Mehdi Benatiára és David Alabára sem. Egyelőre nem tudni, hogy felépülnek-e a Porto elleni negyeddöntőre. A portugálok jó formában vannak, a bajnokságban az utolsó öt hazai bajnokijukat egyaránt megnyerték.

Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol)

A negyeddöntő talán legkeményebb párharca lesz ez. Vélhetőleg mindkét csapat szívesen elkerülte volna egymást, de ezúttal a sors közbeszólt. Minden rosszban van valami jó alapon, legalább mindkét klub jól ismerheti egymást, hiszen a csoportkörben is összecsaptak. Ha kieséses szakasz lett volna, akkor a Barcelona 5-4-es összesítéssel jut tovább, de figyelmeztető jel a katalánoknak, hogy a franciák hazai pályán nyerni tudtak. A párizsiaknál hatalmas érvágás, hogy eltiltás miatt nem játszhat az első számú gólvágójuk, Zlatan Ibrahimovic. A katalánok a Manchester Cityt búcsúztatták, míg Laurent Blanc legénysége egy végletekig kiélezett párharc során lépett túl a Chelsea-n. A Barcelona jó formában van a bajnokságban, ennek ellenére a legutóbbi fordulóban Messiék erejéből csak 2-2-re futotta a Sevilla ellen. A PSG a Ligue1-ben nem szerepel a legjobban, mivel a legutóbbi öt meccsén kilenc pontot gyűjtött. Önbizalomra adhat okot a legutóbbi forduló, amikor a Marseille ellen nyert a fővárosi csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik