Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL-negyeddöntő: előnyben a Juve

A keddi játéknapon Madridban döntetlen született, a Juve előnye egy gól a visszavágó előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végeredmény:

Atl. Madrid – Real Madrid 0-0

Juventus – Monaco 1-0 Gól: Vidal (57. – büntetőből)

A hosszabbításban járunk

Nagy az Atlétic o Madrid fölénye, ám a Real-védelem és Casillas sem akar hibázni.

88. perc: Torres esik nagyot a tizenhatoson belül

… ám nem kap büntetőt az Atl. Madrid. Pedig a lelátón a nézők már örültek.

Torres bő tíz percet kap

A Kölyök a 82. percben állt be Koke helyére, most már tőle várják a hazai fanok a győztes gólt. Cserél a Juve is: Moratát Matri váltotta.

Támadásban az Atléti

… ám az utolsó passzoknál hiba csúszik. Arad Turan a 80. percben parádésan suhant át a Real-védőkön, ám végeredményben Carvajal belelép Mandzukic lövésébe.

Pirlo ma nem lő gólt, ahogy Benzema sem

Az olasz karmester helyére Andrea Barzagli érkezik a 74. percben. Közben cserél a Real is: Benzema le, Isco be. Változtat D. Simeone is: Griezmann helyén Raúl Garcia folytatja.

Berbatov is a pályán – rögtön ziccerben a bolgár

A bolgár támadó a 71. percben lép pályára Torinóban, Raggit váltotta. A rutinos játékos egyből gólt lőhetett volna, egy szöglet utáni öt méteres fejese azonban centikkel hagyta el a bal felsőt.

Túl az első órán: Madridban továbbra sincs gól

Ellenben Mandzukic-ot nem kímélik a Real-játékosok, a horvát játékos lassan többet lesz a pálya szélén, mint a pályán.

55. perc: büntetőt rúghat a Juve

Morata botlott a tizenhatoson belül – Carvalho mellett esett össze, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Vidal magabiztosan értékesítette a tizenegyest, 1-0 a Juvének.

Kényszerű csere a Monacónál

Dirar sérül meg, helyére Bernardo Silva érkezik az 51. percben.

Mindkét pályán elkezdődött a második félidő

A szünetben egyik pályán sem volt csere.

A Juventus tiki-takázik a legpontosabban

Félidő:

At. Madrid – Real Madrid 0-0

Juventus – Monaco 0-0

Zsinórban alakítja ki a Real a helyzeteket

… ám a meccs hőse egyelőre az Atl. Madrid kapusa, Oblak. A Real villámgyors kontrát alakított ki, a hazaiak kapuját azonban nagy helyzetben sem James, sem pedig Modric nem tudta bevenni. Oblak jelentette az akadályt.

Sergio Ramos nagyot hibázott – 38. perc

A spanyol védő saját térfelén adta el a labdát, amire lecsapott Griezmann, ám fordulásból eleresztett lövését Casillas magabiztosan védte.

Bale-től várják a madridiak a gólt

…ám a szélső és az Atléti kapus próbálkozásait rendre a portás nyeri.

Tévez tovább próbálkozik – 26. perc

Marchisio bal oldali beadása után Tévez lő kapásból, ám Subasic ezt a párharcot is megnyerte.

Helyzetmentes utolsó tíz perc

A 25. percbe járunk, az utóbbi időben egyik pályán sem alakult ki komoly helyzet a kapuk előterébe. Ronaldo szabadrúgásból veszélyeztethetett volna, ám csak sorfalat talált.

A Real birtokolja többet a labdát

… ám az első negyedórában nincs gól Madridban sem.

Buffon nagyot véd a 10. percben

Carrasco lőhetett 11 méterről kapura, a játékos életerős lövéssel kínálta meg az olasz hálóőrt. Buffon szögletre mentett. Támadásban maradt a Monaco, egy perccel később ismét Ferreira Carrasco próbálkozott, ezúttal jó 26 méterről, ám a veterán olasz portás ezúttal is kitornászta a játékszert.

Tévezé az első helyzet Torinóban

Az argentin 24 méterről tüzelt három védő kíséretében, Subasic azonban résen volt a jobb alsónál.

A 3. percben ziccert ront a Real

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Real Madrid. Bale senkitől sem zavartatva vezethette rá a labdát a hazai kapusra, Oblak óriásit védett.

Parádés élőképpel készültek a torinóiak

20:45: útjára indult a labda

A Real Madrid tiszta fehér, míg az Atl. Madrid szokásos piros-fehér szerelésben lép pályára.
A másik pályán a Juve fehér-fekete, míg a Monaco kék mezt öltött.

Így kezdenek a csapatok

Atl. Madrid: Oblak, Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira, Gabi, Mario Suárez, Koke, Arda, Griezmann, Mandzukic.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, James, Bale, Ronaldo, Benzema.

Monaco: Subašić; Fabinho, Carvalho, Abdennour, Kurzawa; Raggi, Kondogbia; Dirar, Moutinho, Martial; Ferreira-Carrasco.

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Vidal, Pirlo, Marchisio – Pereyra – Tévez, Morata.

Fejben erős a Real?

A Királyi Gárda jegyezte idén a legtöbb fejes-gólt a BL-ben, az öt madridiból C. Ronaldo hármat vállalt magára.

Klubhűség kutya-módra

Nem lazsálnak Ronaldóék

A Real Madrid játékosai néhány órával a derbi előtt is keményen készültek.

A várható madridi kezdők

Nagy taktikai harc várható Madridban

Diego Simeone and Atletico Madrid ready to face Real Madrid in the Champions League

Posted by Omar Momani Cartoons on 2015. április 14.

Marcelo: mindent beleadunk!

– A sorozat ezen fázisában már nincsenek esélyese, főleg nem egy ilyen városi derbin. Mindent beleadunk, hogy győztesen hagyhassuk el a játékteret – mondta a brazil.

Kitekintő: a Barcelona játékosai már Párizsban

Tévez és Berbatov egymás ellen

A rutinos gólvágók korábban a Manchester Unitedben csapattársak voltak, kedd este ellenfélként találkoznak a pályán.

Madridi BL-gólvágók:

A Real támadói egyelőre jóval eredményesebbek, mint az Atl. Madrid játékosai. Vajon a különbség kiütközik szerda este is?

Kezdés: 20:45

Kitekintő: A Bayern már megérkezett Portóba

Így kezdhet az Atléti

Bale új zöld csukában tolja ma este

A walesi már nagyon várja az esti mérkőzést, reméli, új, terep színű cipője szerencsét hoz.

Az este főszereplői

Előzmények:

Tévez: bárkit meg tudunk verni

– Azzal kezdeném, hogy a Parma elleni vereség egy baleset volt. A Dortmund ellen megmutattuk, mire vagyunk képesek, ha bízunk magunkban. Csak rajtunk múlik, meddig jutunk el, szerintem bárkit meg tudunk verni – mondta Tévez.

Pepe kemény meccsre számít

– Ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz. Nem szabad elkövetnünk azokat a hibákat, amiket korábban elkövettünk az Atlético ellen. Amint kimegyünk a pályára, hatalmas intenzitásra és alázatra lesz szükség, és ha ez sikerül, akkor az eredmény sem maradhat el – mondta Pepe.

Atlético Madrid (spanyol) – Real Madrid (spanyol)

Nem szokványos párosítás ez, hiszen tavaly ez a két csapat játszotta a döntőt, de idén egyikük már a negyeddöntőt sem éli túl. A legutóbbi összecsapásukon a Vicente Calderónban nem termett babér a királyiaknak (4-0). A Real kínkeservesen, 6-5-ös összesítéssel lépett túl a német Schalke 04 együttesén. Vélhetően hasonló teljesítmény nem lesz elég a matracosok ellen. Carlo Ancelotti legénysége jó formában van a bajnokságban, hiszen legutóbbi három mérkőzését megnyerte, és 14 lőtt gól mellett mindössze egyet kapott, ami mindenképpen biztató jel. A másik madridi csapatnak sem volt könnyű dolga a Bayer Leverkusen ellen, de a második mérkőzésen, hosszabbításban végül kiharcolta a továbbjutást. Diego Simeone tanítványai a bajnokságban nem szerepelnek rosszul, legutóbbi négy mérkőzésükből hármat megnyertek, a Malaga ellen pedig 2-2-t játszottak. Érdekes, hogy ezeken a meccseken kivétel nélkül két gólt szereztek. Vélhetőleg kedden is örülnének hasonló teljesítménynek…

Juventus (olasz) – AS Monaco (francia)

Ezzel a párosítással valószínűleg mindkét csapat elégedett, de egyiknek sem lesz könnyű dolga. A Juventus mentheti meg az olasz labdarúgás tekintélyét, és persze a saját célokat is figyelembe kell vennie, ugyanis az elmúlt években rendre rosszul szerepeltek a torinóiak a Bajnokok Ligájában. Allegri együttese a Dortmundot intézte el 5-1-es összesítéssel, ami jelentős önbizalmat kölcsönözhet a listavezetőnek. A bajnokságot szinte már meg is nyerték, bár a hétvégén kikaptak a sereghajtó Parmától, ami fájó pofon lehet. A Monaco hatalmasat küzdve jutott tovább az Arsenal ellen, de minden bizonnyal a Juventus nem teszi meg ugyanazt a szívességet, amit az ágyúsok. A hercegségbeliek a bajnokságban a kiscsapatok ellen rendre jól teljesítenek, és hozzák a három pontot, de a rangadókat valahogy nem sikerül megnyerniük, ami komoly hátrány lehet kedden.

Felvezető:

Spanyolország három csapattal is képviselteti magát a legjobb nyolc között – a harmadik a Barcelona -, s ez a párosítás garantálja, hogy egy együttesük biztosan ott lesz az elődöntőben is, igaz, ezzel együtt egy gárda biztosan búcsúzik. A párharc első találkozóját az Atlético stadionjában rendezik, s a favorit most is a Real, amely több sztárral, több trófeával és több pénzzel rendelkezik riválisánál. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a BL tavalyi döntőjében a királyi gárda csak a rendes játékidő ráadásában egyenlített, s onnan nyert a hosszabbításban szerzett góloknak köszönhetően 4-1-re. Ami pedig még fontosabb: a mostani szezonban hat meccset játszott egymással a két csapat, s az Atlético egyszer sem kapott ki. Először augusztusban, a Spanyol Szuperkupában találkozott egymással a két együttes, a Real pályaválasztásával 1-1 lett a végeredmény, majd a Vicente Calderón Stadionban 1-0-ra nyert Diego Simeone csapata. A spanyol bajnokságban mindkétszer az Atlético győzött (2-1, 4-0), a Király Kupa nyolcaddöntőjében pedig az idegenbeli 0-2 után a Santiago Bérnabeu Stadionban 2-2 lett az eredmény, így a Real 4-2-vel búcsúzott. A spanyol bajnokságban jelenleg hét pont választja el a két együttest, a Real a második, az Atlético pedig a harmadik.


A másik keddi mérkőzésen az olasz bajnok és most is listavezető Juventus a Monacót fogadja. A torinói gárda 2003 óta először kerülhet be az elődöntőbe, és hazai statisztikája alapján egyértelműen az összecsapás esélyese. Egyrészt francia ellenfelekkel szemben veretlen otthon, legutóbbi 11 európai kupamérkőzésén nem kapott ki saját közönsége előtt, és a Juventus Stadion 2011-es megnyitása óta lejátszott 16 európai kupamérkőzésén csak egyszer szenvedett vereséget. Ezzel szemben a Monaco még soha nem nyert meccset Olaszországban, így a franciák is elismerik, hogy ők az esélytelenebbek a párharcban. “Egyértelmű, hogy a Juventus az esélyes – szögezte le Joao Moutinho, a Monaco portugál középpályása. – De miután kiejtettük az Arsenalt, másképpen tekintenek ránk az ellenfelek. Amikor a szezon előtt James Rodriguez és Radamel Falcao is távozott tőlünk, és nem igazoltunk senkit a helyükre, mindenki azt gondolta, hogy a bajnokságban középcsapat leszünk, a BL-ben pedig nem jutunk túl a csoportkörön. Rácáfoltunk erre.” A Monaco jelenleg harmadik a Ligue 1-ben, és harcban áll a bajnoki címért.

Mindkét keddi találkozó 20.45 órakor kezdődik. A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

kedd:
Atlético Madrid (spanyol)-Real Madrid (spanyol) 20.45

Juventus (olasz)-AS Monaco (francia) 20.45

szerda:

FC Porto (portugál)-Bayern München (német) 20.45

Paris Saint-Germain (francia) – FC Barcelona (spanyol) 20.45

Olvasói sztorik