Nemzetközi foci bajnokok ligája

Tévez azt csinál, amit akar

A Real Madrid az elmúlt három bajnoki mérkőzésén 14 gólt lőtt és mindössze egyet kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elérkeztünk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéhez, tehát már csak a legjobb nyolc csapat van versenyben. A keddi játéknapon fővárosi rangadót játszanak, hiszen a Real Madrid az Atlético otthonába látogat, míg a Juventus hazai pályán próbál előnyt kicsikarni a Monacóval szemben. Carlos Tévez, a torinóiak támadója úgy véli, nagyon nehéz legyőzni őket.

– Azzal kezdeném, hogy a Parma elleni vereség egy baleset volt. A Dortmund ellen megmutattuk, mire vagyunk képesek, ha bízunk magunkban. Csak rajtunk múlik, meddig jutunk el, szerintem bárkit meg tudunk verni – mondta Tévez.

A remek formában lévő argentin támadó 2008-ban a Manchester Uniteddel már nyert Bajnokok Ligáját, sőt a döntőben értékesített egy tizenegyest a Chelsea ellen.

– Az egy teljesen más csapat volt, ahol olyan játékosok szerepeltek, mint Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Paul Scholes, Edwin van der Sar, és még sorolhatnám. Ettől függetlenül a Juventusnak sincs gyenge kerete, nagyon nehéz bárkinek is legyőznie minket. Nagyon fontos, hogy Allegritől és a társaktól megkapom a bizalmat, ezért amikor megkapom a labdát, azt csinálok vele, amit akarok – fejezte be Tévez.

A Real Madrid védője, Pepe az intenzitást, és az alázatot emelte ki a városi rivális elleni csata előtt.

– Ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz. Nem szabad elkövetnünk azokat a hibákat, amiket korábban elkövettünk az Atlético ellen. Amint kimegyünk a pályára, hatalmas intenzitásra és alázatra lesz szükség, és ha ez sikerül, akkor az eredmény sem maradhat el – mondta Pepe.

Atlético Madrid (spanyol) – Real Madrid (spanyol)

Nem szokványos párosítás ez, hiszen tavaly ez a két csapat játszotta a döntőt, de idén egyikük már a negyeddöntőt sem éli túl. A legutóbbi összecsapásukon a Vicente Calderónban nem termett babér a királyiaknak (4-0). A Real kínkeservesen, 6-5-ös összesítéssel lépett túl a német Schalke 04 együttesén. Vélhetően hasonló teljesítmény nem lesz elég a matracosok ellen. Carlo Ancelotti legénysége jó formában van a bajnokságban, hiszen legutóbbi három mérkőzését megnyerte, és 14 lőtt gól mellett mindössze egyet kapott, ami mindenképpen biztató jel. A másik madridi csapatnak sem volt könnyű dolga a Bayer Leverkusen ellen, de a második mérkőzésen, hosszabbításban végül kiharcolta a továbbjutást. Diego Simeone tanítványai a bajnokságban nem szerepelnek rosszul, legutóbbi négy mérkőzésükből hármat megnyertek, a Malaga ellen pedig 2-2-t játszottak. Érdekes, hogy ezeken a meccseken kivétel nélkül két gólt szereztek. Vélhetőleg kedden is örülnének hasonló teljesítménynek…

Juventus (olasz) – AS Monaco (francia)

Ezzel a párosítással valószínűleg mindkét csapat elégedett, de egyiknek sem lesz könnyű dolga. A Juventus mentheti meg az olasz labdarúgás tekintélyét, és persze a saját célokat is figyelembe kell vennie, ugyanis az elmúlt években rendre rosszul szerepeltek a torinóiak a Bajnokok Ligájában. Allegri együttese a Dortmundot intézte el 5-1-es összesítéssel, ami jelentős önbizalmat kölcsönözhet a listavezetőnek. A bajnokságot szinte már meg is nyerték, bár a hétvégén kikaptak a sereghajtó Parmától, ami fájó pofon lehet. A Monaco hatalmasat küzdve jutott tovább az Arsenal ellen, de minden bizonnyal a Juventus nem teszi meg ugyanazt a szívességet, amit az ágyúsok. A hercegségbeliek a bajnokságban a kiscsapatok ellen rendre jól teljesítenek, és hozzák a három pontot, de a rangadókat valahogy nem sikerül megnyerniük, ami komoly hátrány lehet kedden.

Olvasói sztorik