Nemzetközi foci

Drónnal kémkedtek Guzmics csapatánál

Bár nem taktikai gyakorlás volt a program, mégis gyorsan jelentették a hatóságoknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Már csak néhány nap van hátra a Jagiellonia Bialystok elleni fontos bajnoki mérkőzésig, ezért a Wisla Kraków játékosai – köztük Guzmics Richárd – gőzerővel készülnek, ám a szerdai edzést megzavarta egy drón, vagyis egy pilóta nélküli, kamerával felszerelt repülő.

A bemelegítés után jelent meg az edzőközpont pályája felett a távirányítással vezérelt szerkezet. A vezetőedző nem titkolta meglepődöttségét, amikor a játékosok hitetlenkedve az égre néztek. Attól félt, hogy a krakkói rivális csapatok akarják ily módon meglesni a tevékenységüket – ez jelentős hatással lenne a köztük lévő versengésre. A gyors beavatkozás nem maradt el, hiszen értesítették az illetékes hatóságokat. Néhány perc múlva a drón elrepült, és a játékosok ismét az edzésfeladatokra összpontosítottak.

A lengyel rendőrség illetékese elmondta, hogy egyre gyakrabban használnak drónokat információgyűjtés céljából, hiszen az amerikai mellett a lengyel jog a legliberálisabb ezekkel az eszközökkel kapcsolatban, de azért fontos, hogy a használatuk során az üzemeltetők megfeleljenek a hatályos előírásoknak.

– A rangadó előtt nagyon fontos volt számunkra, hogy gyorsan jelentették az ügyet a hatóságoknak. Nyugalomra van szükségünk, és bár nem taktikai edzést végeztünk, de az óvatosság mindig tanácsos – nyilatkozta a klub honlapjánKazimierz Moskal vezetőedző.

Olvasói sztorik