Nemzetközi foci

Davor Suker irigyli a magyarokat

A horvát elnök szerint ők a játékosaik kivételével a kőkorszakban vannak hozzánk képest.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A horvát szövetség elnöke, a 47 éves Davor Suker hosszú interjút adott a jutarnji.hroldalon, amelyben kifejtette, hogy tökéletesen lobbizott, ezért biztos benne, hogy kedden beválasztják a Michel Platini vezette UEFA végrehajtó bizottságába. Az egykori kiváló játékos úgy fogalmazott, hogy március 24. lesz a második legfontosabb nap az életében – majdnem olyan fontos, mint 1998. július 11., amikor Párizsban gólt lőtt a holland Edwin van der Saar kapujába, és Horvátország bronzérmet nyert a világbajnokságon.

A cikk szerzője szerint a bécsi választás előtt Davor Suker a leghíresebb és legkomolyabb jelölt a bizottságba, amelybe egyébként Csányi Sándor MLSZ-elnök is szeretne bekerülni. A horvát sportvezető nemrégiben Budapesten járt, ahol izgalmas együttműködésről tárgyalt a magyar kormányfővel és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével.

– A játékosaink kivételével mi a kőkorszakban vagyunk hozzájuk képest. Az elnökük az mondta, hogy adjuk nekik Modricsot és Rakiticset, ők pedig építenek nekünk egy stadiont. Nagyon vágynak a sikerre! – mesélte Suker, aki Szarajevóban, Szkopjéban, Belgrádban, Ljubljanában, Németországban és Angliában is megfordult a közelmúltban. – Láttam a magyarok remek elképzeléseit, amelyekkel kapcsolatban egészséges féltékenységet érzek. Bárcsak a mi kormányunk is ilyen lenne; az ő miniszterelnökük nagyon intenzíven támogatja a labdarúgást. Öt év alatt öt stadiont építenek, nem csoda, hogy az egyik házigazdái lesznek a 2020-as Európa-bajnokságnak.

Suker azt mondta, van három kivételes ember a régióban, közülük az első Csányi Sándor, az OTP Bank első embere.

Olvasói sztorik