Nemzetközi foci

Új bajnokságban a magyarok?

Hazánk is képviseltetné magát abban a közép- és kelet-európai ligában, amely 2018-ban indulhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A vecernji.hr cikke szerint a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, Davor Suker a múlt héten Angliában folytatta a lobbizását annak érdekében, hogy bekerülhessen az UEFA végrehajtó bizottságába. A közelmúltban Szkopjéban találkozott a macedón szövetség vezetőjével, akivel egyetértettek abban, hogy ennek a régiónak minden országos szövetsége ugyanazokkal a problémákkal kénytelen szembesülni: alacsony nézőszám a stadionokban, gyenge érdeklődés a hazai futball iránt, hiányzó nemzetközi mérkőzések.

Az egykori világbajnoki bronzérmes Suker a végrehajtó bizottság tagjaként segíteni szeretne a kis szövetségeknek, ezért felkarolta egy regionális versenysorozat ötletét, amely a közeljövőben válhat valósággá, és jelentősen hozzájárulhat a labdarúgás fejlesztéséhez ebben a régióban.

Az alaposan, részletesen kidolgozott terv szerint 13 ország 42 klubcsapata venne részt a sorozatban, hat csoportban. Az UEFA által elismert liga győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe juthatna, a döntő vesztese pedig a negyedik selejtezőkörbe.

A következő lépés egy munkacsoport létrehozása és egy szakértői elemzés elkészítése lenne. A horvát cikk megemlíti, hogy a leggazdagabb magyar (egyébként már nem az…), Csányi Sándor is szeretne bekerülni az UEFA végrehajtó bizottságába. Az MLSZ elnöke, illetve a bolgár és a török elnök, valamint Davor Suker erősen lobbitevékenységet folytat Michel Platininál az új regionális verseny érdekében, és arra számítanak, hogy az UEFA jóváhagyja majd a kezdeményezésüket, mert a skandináv országokban is valami hasonló készül. A magyar klubcsapatokat is magában foglaló sorozat a 2018–2019-es évadban rajtolna.

Olvasói sztorik