Nemzetközi foci

Derbit nyertek Lovrencsicsék

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A görög első osztály 29. fordulójában Megyeri Balázs együttese, a címvédő Olimpiakosz hazai környezetben 3-0-ra nyert a Kerkira ellen. A magyar kapust nem nevezték a találkozóra.

Leandro de Almeida ciprusi együttese, az Omonia Nicosia 3-1-re nyert az Anorthoszisz otthonában az élvonal felsőházi rájátszásnak harmadik körében. A magyar válogatott keretébe visszatérő játékos kezdő volt és végigjátszotta a meccset.

Dzsudzsák Balázs kezdőként egy órát töltött a pályán az orosz Dinamo Moszkva csapatában a bajnokság huszadik fordulójában. A fővárosi együttes a Zenit ellen játszott rangadót hazai környezetben, de 1-0-ra kikapott, így már csak ötödik a tabellán.

Döntetlent játszott a Csangcsun Jataj a kínai élvonal harmadik fordulójában a Guangzsu vendégeként. Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata sokáig vezetett, de a 69. percben egyenlítettek a házigazdák, sőt öt perccel később már emberelőnyben is játszhattak. Huszti kezdő volt, a nyolcvanadik percig volt a pályán, és éppen Elek Ákos váltotta.

A német másodosztály 26. fordulójában Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth gól nélküli meccset játszott az Erzgebirge Aue otthonában. A magyar védő kezdő volt, a 93. percben cserélték le. A kicker.de tudósítása szerint az első félidőben az övé volt a legkomolyabb gólszerzési lehetőség, de a 35. percben a fejese a kapu mellé szállt, majd a végjátékban megsérült, ápolni kellett.

Kalmár Zsolt a cserepadon kezdett a Heidenheim – RB Leipzig találkozón, de már a 18. percben beküldték. Csapata 1-0-ra kapott ki, így maradt a hetedik helyen, míg Korcsmárék a 14. pozícióból várják a folytatást.

A svájci élvonal 25. fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion 3-0-ra győzte le odahaza az FC Thunt. A nemrégiben agyrázkódást szenvedő magyar védő a kispadon kapott helyet, és inkább pihentették, nem volt szükség a becserélésére.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid, csapata, a Lech Poznan 2-1-re megnyerte a listavezető Legia Warszawa elleni lengyel derbit a bajnokság 25. fordulójában. A magyar trió előbbi két tagja kerettag volt: Lovrencsics kezdőként 63 percet töltött a pályán – egy sárga lapot gyűjtött be –, míg Kádár a 73. percben csereként jutott szóhoz.

A Tamás Krisztiánnal felálló Slavia Praha 3-0-s vereséget szenvedett a Zbrojovka Brno vendégeként a cseh élvonal 21. fordulójában. A magyar védő végigjátszotta a meccset.

Jakabfi Zsanett csapata, a címvédő VfL Wolfsburg 1-1-et játszott a svéd Rosengard ellen a női Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. A hazai meccsen Jakabfi csapata az utolsó húsz percet már emberhátrányban töltötte; a magyar játékos a kispadon kapott helyet, nem cserélték be.

Olvasói sztorik