Nemzetközi foci

Németh Krisztián nem játszott

Szombati légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) alapszakaszának harmadik fordulójában Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City gól nélküli meccset játszott a Portland Timbers ellen. Honfitársunkat nem nevezték a keretbe.

Zsinórban negyedik bajnokiját veszítette el a Futács Márkót is soraiban tudó Mersin Idman Yurdu a török élvonal 25. fordulójában. A magyar támadó csapata a Gaziantepsporttól kapott ki 1-0-ra, így már csak kilencedik a tabellán. Futács csere volt, a 72. percben lépett pályára.

Marozsán Dzsenifer csapata, az Eintracht Frankfurt 5-0-s sikerrel kezdte a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjét az angol Bristol Academy otthonában. A német együttes gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutást a párharc első meccsén; a találkozót végigjátszó magyar (de német válogatott) játékos gólt lőtt, illetve gólpasszt is adott.

A Szalai Ádámot a kispadra nevező Hoffenheim gól nélküli mérkőzést játszott a Paderborn otthonában a német Bundesliga 26. fordulójában. A magyar támadó csereként az 59. percben lépett pályára. A 65. percben emberhátrányba került együttese, és ezután már nem tudott igazán veszélyes lenni az ellenfél kapuja előtt.

Az angol másodosztály (Championship) 39. fordulójában a listavezető, Tőzsér Dániellel a kezdőben felálló Watford hazai pályán kapott ki 1-0-ra az Ipswich Towntól. Tőzsér az 58. percig volt a pályán, mielőtt lecserélték volna. A győztes gólt a 95. percben szerezte az ellenfél. Bogdán Ádám visszatért a Bolton Wanderers első csapatának keretébe: a magyar kapus a kispadról nézte végig a Wigan otthonában 1-1-re végződő találkozót. Király Gábor is a kispadon kapott helyet a Fulhamben. Csapata 2-0-ra nyert a Huddersfield otthonában úgy, hogy a hazaiak két büntetőt is kihagytak. A Watford vereségével visszaesett a második helyre, a Bolton 17. helyen áll, míg a Fulham a huszadik a tabellán.

A harmadosztály 38. fordulójában (League One) Bajner Bálintot ezúttal nem cserélték be. Klubja, a Notts County 4-1-re kapott ki a Milton Keynes Dons vendégeként, így ismét közel került a kiesőhelyekhez.

A görög élvonal 29. fordulójában Pintér Ádám kezdő volt a Levadiakoszban. A magyar védő csapata 1-0-ra nyert a Panetolikosz otthonában, így zsinórban negyedik bajnokiján is győztesen hagyta el a pályát, és immár hat pontra van a kiesőzónától. A magyar játékos volt csapata első cseréje: az 54. percben hozták le a pályáról.

Novothny Soma csapata, az FC Südtirol 2-1-es vereséget szenvedett az AlbinoLeffe vendégeként az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának harmincadik fordulójában. A magyar csatár kezdő volt és végigjátszotta a meccset. A C-csoport 31. körében Kovácsik Ádám együttese, a Reggina odahaza 2-1-re nyert a Melfi ellen. A magyar kapus végigvédte a találkozót.

Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków 2-1-re győzött a Cracovia ellen a lengyel bajnokság 25. fordulójában. A válogatott keretbe ismét meghívott védő végigjátszotta a találkozót.

Kikapott Simon Attila csapatától a Gulácsi Péterrel felálló Red Bull Salzburg az osztrák élvonal 26. fordulójában. A 3-2-es Wolfsberger-sikerrel záruló rangadón a magyar támadót nem nevezték a hazaiak keretébe, míg a magyar kapus végigvédte a meccset.

Kovács Péter csapata, a Strömsgodset 3-0-ra nyert az ugyancsak norvég Valerenga elleni felkészülési mérkőzésen. A rutinos magyar csatár a második félidő második felében, csereként kapott lehetőséget.

A Vida Krisztofert is soraiban tudó De Graafschap 3-0-ra győzte le az Ajax tartalékcsapatát a holland másodosztály 31. fordulójában. A magyar fiatal végigjátszotta a találkozót.

Vadócz Krisztián végig a pályán volt a Grasshoppers színeiben; csapata az Aaraut verte 3-1-re odahaza a svájci élvonal 25. fordulójában.

Egy utolsó percben megítélt büntetővel maradt alul a Sparta Praha otthonában Balázs Benjámin csapata, az FK Teplice. A cseh bajnokság 21. fordulójának szombati rangadóján a magyar játékos az ötvenedik percben, csereként jutott szóhoz.

Olvasói sztorik