Nemzetközi foci

Dárdai sikere Stieber csapata ellen

A Hertha BSC 1-0-ra győzött a Hamburger SV otthonában a német Bundesliga kiesési rangadóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A német első osztály 26. fordulójában Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-t fogadta. A magyar támadó lövése nyitotta a találkozót: a hatodik percben leadott, megpattanó löketét bravúrral védte a berliniek kapusa. A következő említésre méltó mozzanat ismét Stieber nevéhez fűződött: mintegy húsz méterről lőtt nem sokkal a kapu mellé. A találkozó színvonalát mutatja, hogy mindez a 36. percben történt. A félidő hajrájában eljutott a kapuig a Hertha is, de a befejezés katasztrofálisra sikerült. A játékrész nagyon gyenge iramot és meddő hamburgi fölényt hozott.

A 64. percben Kalou fejelt tiszta helyzetből, de pontosan a kapus kezei közé küldte a labdát. A másik oldalon Brooks hibája után Olic lőhetett volna gólt, de inkább passzolt, Lasogga kísérletét viszont blokkolták. A 75. percben Haragucsi lövését fogta a kapus, Dárdai Pálnak gyakran kellett mérgelődnie a látottak miatt. A nyolcvanadik percben Olic zörgette meg az oldalhálót, mert a kapus kiütötte a lövését. Egy perccel később Cleber második sárga lapja miatt emberhátrányba kerültek a hazaiak, amit a berliniek gyorsan kihasználtak, hiszen egy remek szabadrúgást Langkamp fejelt a hálóba (0-1). A rendes játékidő utolsó percében Stieber szabadrúgása okozhatott volna veszélyt, de jócskán a kapu fölé ment.

A magyar játékos a második félidőben meglehetősen halovány volt, válogatottunk szövetségi kapitánya viszont újabb szép diadalra vezette a Herthát!

Simon Krisztián ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet az 1860 München színeiben a német másodosztály 26. fordulójában. A kiesés ellen harcoló müncheni alakulat hazai pályán 1-1-et játszott a VfR Aalen ellen, így maradt 15. a tabellán. Simon végigjátszotta a találkozót.

A holland élvonal 28. fordulójában Babos Gábor csapata, a kiesés elől menekülő NAC Breda 4-3-ra győzött az Utrecht otthonában. A rutinos kapus a cserepadról nézte végig a fontos idegenbeli diadalt.

Olvasói sztorik