Nemzetközi foci

Egy Haladás-szurkoló megállapodást kötött Iniestával

Januártól Andrés Iniesta bora is kapható Büki Péter éttermében, a Futballáriumban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Labdarúgó- és szurkolóberkekben lassacskán közismerté válik a barcelonai Futballáriumétterem története. Büki Péter már gyerekkora óta Haladás-szurkoló, de néhány éve eltávolodott Szombathelytől, mert 2010-ben Kecskemétre, aztán a családalapítás után Barcelonába költözött. A katalán fővárosban éttermet üzemeltetnek, családi vállalkozásban.

– Az étlapunk igazi magyaros ételeket tartalmaz: gulyás, lángos, lecsó, ahogy Puskás Öcsi bácsi szerette! Aztán most már pacal is rendelhető: Kocsis Sándor fia említette, hogy édesapja kedvence volt, így mi is felvettük az étlapunkra. De készítünk vaddisznópörköltet, házi savanyúságot, Rákóczi túróst, dobos tortát – mind-mind hazai alapanyagokból. Az étterembe belépve gyakran hallatszik magyar zene, Bill Kapitány (Deák Bill Gyula) szól halkan. Aztán a vendégeket, míg várnak az ételre, felhívom a kiállítás megtekintésére. Szerencsére nagyon sokan kaphatóak erre, rengetegen imádják a futballt. De mindjárt meglátod, miről is beszélek – mesélte egy interjúban, amely a haladasfc.hu oldalon olvasható.

A Futballáriumot a legendás Aranycsapatról készül felvételek, festmények díszítik, de a házigazda külön helyiséget szentelt a Szombathelyi Haladásnak is. Kibővítették a vállalkozásukat, és miután egyre többen járnak hazánkból Barcelona-meccsekre, az ő cégük intézi a jegyeket, a szállást, és közben persze az étterembe invitálják a magyarokat.

A legutóbbi nagy durranás az étteremmel kapcsolatban, hogy hosszú egyeztetések után végre létrejött a megállapodás, miszerint januártól az FC Barcelona legendás játékosa, Andrés Iniesta bora is kapható a Futballáriumban!

A Futballárium elköltözött, immár a Nou Camp stadion tőszomszédságában található!

Olvasói sztorik