Nemzetközi foci

Nem igazolhat soron kívül a Barca

Bajban a Barca, fogynak a védők.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A FIFA elutasította az FC Barcelona kérését, hogy a belga hátvédjének újabb sérülése miatt kialakult rendkívüli helyzetben egy játékost igazolhasson.

A spanyol sztárcsapat hazája szövetségének különleges esetekre vonatkozó szabályára hivatkozva fordult a FIFA-hoz, mivel a nyáron az Arsenaltól, már sérülten szerződtetett Thomas Vermaelen újra megsérült, és további hónapokra harcképtelenné vált.

A nemzetközi szövetség kedden jelezte, egy nappal korábban értesítette a Barcelonát arról, hogy a fegyelmi bizottság nem engedélyezi játékos szerződtetését az átigazolási időszakon kívül.

A spanyol bajnokságban jelenleg második helyen álló, a Bajnokok Ligájában már biztosan nyolcaddöntős együttes ezzel nehéz helyzetbe került, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy januárban, majd jövő nyáron sem igazolhat egyetlen labdarúgót sem. A FIFA ugyanis korábban a hazai és nemzetközi átigazolásokból is egy évre kizárta, mert álláspontja szerint a klub megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A büntetés végrehajtását egyelőre felfüggesztették, mivel a Barca a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) fellebbezett. A CAS még decemberben elbírálja a katalán együttes beadványát.

Olvasói sztorik