Hírek

Katalóniában is debütál a Barca-film

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FC Barcelona vezetősége elkötelezett amellett, hogy a Magyarok a Barcáért című magyar filmet a jövő tavasszal bemutassák Barcelonában – írja az MTI.

Katalán részről ezt a Spanyolországba akkreditált diplomatáknak azon az összejövetelén hangsúlyozták, amelyen a Barcelona szurkolói klubját mutatták be hivatalosan. Az eseményen – a madridi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint – José María Rodríguez Cosónak, Spanyolország külügyminisztériuma protokollfőnökének és az FC Barcelona elnökségének meghívására Győri Enikő madridi nagykövet és Heincz Balázs, a madridi magyar nagykövetség korábbi beosztott diplomatája is részt vett.

A magyar diplomaták megbeszélést folytattak Josep Maria Bartomeuval, az FC Barcelona elnökével, továbbá a klub más vezető képviselőivel, különös tekintettel a Magyarok a Barcáért katalóniai bemutatójának előkészítésére.

Heincz Balázs ismertetést adott a Kocsis Tibor által rendezett filmről, kiemelve, hogy a katalán klub történetében, sikereiben meghatározó szerepet játszó három magyar futballista – Kocsis Sándor, Kubala László és Czibor Zoltán – élete több mint egy szimpla történet. Hangsúlyozta, hogy az alkotás méltó módon állít emléket azoknak a magyar játékosoknak, akik az FC Barcelona 100 éves történetében sokat tettek azért, hogy a klub a világ legjobb csapata legyen.

Bartomeu elnök a film DVD-s példányának átvételét követően kiemelte, hogy a klubnak most is otthont adó Camp Nou stadion építése annak idején Kubala László miatt kezdődött meg, akit a klub fennállásának centenáriuma alkalmából a szurkolók bevonásával szervezett szavazáson az FC Barcelona valaha élt legjobb játékosának választottak.

Olvasói sztorik