Nemzetközi foci

Xavi: nem igazolnék a Reálhoz

A középpályás örül, hogy a Barcelonánál maradt, de állítása szerint nehéz lesz olyan sikeres együttest faragni, mint Guardioláé volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Barcelona rutinos középpályása örül, hogy nyáron további egy évvel meghosszabbította szerződését a katalánoknál, és azt is elárulta: soha nem igazolna a Real Madridhoz.

A 34 éves játékos az őszi szezonban Luis Enrique irányítása alatt kikerült a Barca-kezdőből, ezért több helyen távozásáról lehetett hallani. Xavi elmondása szerint a spanyol szakvezető meggyőzte arról, hogy továbbra is értékes tagja a keretnek.

– Fanatikus barcelonai vagyok, nem lennék boldog Madridban. Mindig is a Barcelonáról álmodtam, szóval jó helyen vagyok. A foci az életem, az pedig, hogy nyáron nem távoztam a csapattól, a legjobb döntés volt részemről. Nem akarom elhagyni a klubot, tovább is innen szeretnék visszavonulni. Sok új játékos érkezett a csapathoz, célunk, hogy minél erősebb tizeneggyel vágjunk neki a mérkőzéseknek. Ha ennek érdekében a kispadon kell ülnöm, elfogadom a szakvezető döntését.

Xavi szerint elképzelhető, sohasem lesz olyan sikeres a Barcelona, mint Guardiola idején.

– A Guardiola-éra csodálatos volt, csakúgy, mint Tito évei a klubnál. Idén újra címeket nyerhetünk. Ugyanakkor nehéz lesz megismételni azt a sikersorozatot, amit Pep ideje alatt elértünk, hiszen az ellenfelek sokat fejlődtek és kiismerték játékunkat.

Olvasói sztorik