Nemzetközi foci bajnokok ligája

Bayern-KO, de a rekord nem dőlt meg

Három év után ismét hét-nullás sikert ünnepelhettek a bajorok a nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár az első mérkőzésen nem esett gól, a visszavágón hét találatig jutott a Bayern München a Sahtar Donyeck elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, így magabiztosan jutott tovább. A német együttes a negyedik perctől emberelőnyben játszott, melyet könyörtelenül ki is használt: Thomas Müller kétszer, Jerome Boateng, Franck Ribéry, Holger Badstuber, Robert Lewandowski és Mario Götze pedig egy-egy alkalommal találtak a hálóba.

A Bayern ezzel beállította korábbi rekordját: a 2011–2012-es szezonban szintén a legjobb 16 között a svájci FC Baselnek lőtt hetet, így az 1-0-ra elveszített első találkozót követően 7-1-es összesítéssel jutott tovább – ekkora különbségű sikert korábban egyetlen csapat sem tudott felmutatni a BL egyenes kieséses szakaszában.


A Basel is hetet kapott Münchenben

Érdekesség, hogy a szerdán nagy pofonba belefutó ukrán együttes az idei kiírásban megtapasztalhatta, hogy mennyire felemelő egy 7-0-s győzelem: a H-csoportban a BATE Boriszov vendégeként nyert ekkora különbséggel – a mostani kezdő tizenegy tagjai azon a mérkőzésen is pályára léptek.


Ősszel a Sahtar nyert 7-0-ra

A rekordok nem dőltek meg

A csoportkört, illetve az egyenes kieséses szakaszt tekintve továbbra is a Liverpool győzelme áll az élen. Az angol együttes 2007 novemberében 8-0-ra verte a török Besiktast az A-csoport negyedik fordulójában. Az abszolút rekord a finn HJK Helsinki nevéhez fűződik: a selejtezőkör második szakaszában 10-0-ra győzte le a walesi Bangor Cityt.

Olvasói sztorik