Nemzetközi foci bajnokok ligája

Négyet kapott, de továbbment a Real

A BL keddi játéknapján a Real Madrid hétgólos meccsen kapott ki a Schalkétől, de továbbment. A Porto négy góllal ünnepelt.

Kapcsolódó cikkek

Cikkünk folyamatosan frissül!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Végeredmény:

Real Madrid – Schalke 04 3-4 Összesítve: 5-4

Porto – Basel 4-0 Összesítve: 5-1

Aboubakar is gólt lő Portóban

A Porto játékosa, Aboubakar is feliratkozik a bombázók közé, a játékos a 76. percben húsz méterről lőtt bombagólt a Baselnek.

84. perc: előnyben a Schalke

Sané ugratta ki remekül Huntelaart, a holland védő pedig a Rel-védők között kibújva felsőléces gólt lőtt Casillas hálójába.

80. perc: csere a Schalkénél és a Reálnál is

Ucsida Acuto áll be Barnetta helyére. A 83. percben változtat Ancelotti is: Arbeloa le, Nacho be.

Az utolsó negyed órában járunk

Úgy tűnik, kisebb gólcsendet tartanak a csapatok a gyors gólváltások után. A Real otthonában már hat találat esett, a Porto eddig hármat hintett a Baselnek.

Baseli csere

A 63. percben Fabian Frei helyét Kakitani veszi át.

Kegyetlen Casemiro videón!

Casemiro-bombagól, már háromnál jár a Porto

Az 56. percben szabadrúgást végezhetett el Casemiro, aki 30 méterről kíméletlenül vágta a játékszert a jobb felső sarokba. Porto – Basel 3-0.

Kettőt cserélt a Real

Az 58. percben változtat Ancelotti: Khedira és Coentrao lemegy, helyükre Luka Modric és Marcelo érkezik. A horvát játékost felállva tapsolja a közönség.

Sané egyenlít Madridban

Az 57. percben Sané 3-3-ra módosítja az eredmény Madridban. A csereként beállt játékos jobbról, jó 17 méterről lőtte ki közép-magasan a hosszú felsőt.

Két gól a Portó előnye

Brahimi passzából Herrera 17 méterről lőtte ki az alsó sarkot. Porto – Basel 2-0.

Benzema bohócot csinált a Schalke-védelemből

Az 52. percben Karim Benzema góljával már a Realnál az előny, a francia támadót nem tudták megállítani a német védők az ötösön belül.

Elkezdődött a 2. félidő

Szünetben egyik pályán sem történt csere.

Félidő:

Real Madrid – Schalke 2-2

Porto – Basel 1-0

Ronaldo duplázik, Real – Schalke 2-2

Isco passzából Coentrao adott középre, középen pedig érkezett Ronaldo, aki ismét fejjel volt eredményes.

40. perc – előnyben ismét a Schalke

Meyer lőhetett kapura, bombáját Casillas öklözte a mezőnybe, Huntelaar pedig a lepattanóból már nem hibázott, 1-2 a Schalkének.

Huntelaar lő, kapufa

A 39. percben Ismét megszerezhette volna a vezetést a Schalke, ám Huntelaar bombája a kapufán csattant.

Choupo-Moting is megsérül

A Schalke-játékost Sané váltotta.

Képek Danilo sérüléséről:

Danilo súlyosan megsérül

A 17. percben Danilo és Fabiano összeszaladt, mindkét játékos a földön maradt. Danilót végül nyakmerevítővel és oxigénmaszkkal szállították kórházba. Helyére Bruno Martins Indi érkezett. A Basel kapusa folytatni tudta a játékot.

Ronaldo egyenlít a 25. percben

Sokáig nem vezettek a németek, Kroos szögletrúgása után ugyanis Ronaldo fejjel volt eredményes.

Vezet a Schalke is

A 20. percben Fuchs góljával meglepetésre megszerzi a vezetést a Schalke.
A jobb oldali beadás üresen találta meg Fuchsot, aki életerős bombát eresztett Casillas kapujára. A spanyol kapus “bevédte”!

Brahimi a 14. percben gólt lő a Portónak

Az algériai játékos szabadrúgásból volt eredményes – jó 17 méterről vette be Vaclik kapuját.

Támad a Real…

ám egyelőre a Schalke-védők állják a sarat. A másik helyszínen komolyabb helyzet nélkül telik el az első tíz perce, mindkét csapat fegyelmezett, nagy a taktikai harc.

Helyzetben a Real

Az 5. percben Isco remek passzát Benzema szelídítette meg, a francia játékos védőjét becsapva középre adott, ám Matip szögletre mentett.

20:45 – elkezdődtek a mérkőzések

Fehér mezben a Real Madrid, tiszta kékben a Schalke.
Portugáliban a Porto szokásos kék szerelést öltött, a Basel pedig fehérben játszik.

A szurkolók Modricsot várják

Ronaldo-hasonmás is megérkezett

Jönnek a kezdők:

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Varane, Pepe, Coentrão, Khedira, Kroos, Isco, Bale, Ronaldo, Benzema.
Schalke: Wellenreuther; Barnetta, Höwedes, Matip, Nastasic, Fuchs; Höger, Neustädter, Meyer; Choupo-Moting, Huntelaar
Porto: Fabiano, Danilo Luiz (C), Maicon, Marcano, Alex Sandro, Casemiro, Herrera, Evandro, Tello, Aboubakar, Brahimi.
Basel: Vaclík, Samuel, Schär, Safari, Zuffi, F. Frei, Elneny, Xhaka, Streller, Gashi, González.

Tőlük várhatjuk a gólokat?

A Schalke szurkolókon nem fog múlni semmi

Két órával a kezdés előtt – a Portónál

Gyenge a Schalke-támadósor?

A német csapat támadószekciója együtt pont annyi gólt lőtt, mint C. Ronaldo egymaga.

Irina miatt gyengélkedik Cé?

Ronaldo rekorder lehet…

ha mesterhármast lő a Schalke ellen. A portugál sztár jelenleg 73 gólos az európai kupasorozatban, Messi az első helyen 75 találat tulajdonosa.

A Schalkénál már türelmetlenek

… lassan megy az idő.

Melegítenek a Porto-játékosok

Német drukkerek balhéztak Madridban

Kitekintő: készül a Chelsea is a PSG ellen

Kékbe borul Madrid

Párizsiak Londonban

A PSG holnap lép csak pályára a BL-ben, ám a csapat már megérkezett Londonba. Az első mérkőzésen a Chelsea 1-1-es eredményt harcolt ki.

Videóüzenet a svájciaktól

A Basel játékosai, Marco Streller, Fabian Frei és Behrang Safari már nagyon várják a mérkőzést, bíznak a szurkolók támagatásában idegenben is.

Városnézésen a német szurkolók:

Jónéhány Schalke-drukker megérkezett már Madridba, ahol a napos délutáni órákat városnézéssel ütik el.

Az este főszereplői:

Ödegaard nem dönt rekordot

Nem dönti meg a Bajnokok Ligája korrekordját Martin Ödegaard, a címvédő Real Madrid norvég labdarúgója.
Carlo Ancelotti vezetőedző ugyanis nem hozta fel őt a spanyolok B-csapatából a legjobbak közé az este sorra kerülő, Schalke 04 elleni nyolcaddöntő-visszavágóra. Az olasz szakember szerint a norvégi játékos sokat megmutatott már tehetségéből, ám egyelőre nem kap szerepet a nagyoknál. Részletek ITT.

Ancelotti kitart a BBC mellett

Az olasz szakember közölte, nem fogja feláldozni a – Spanyolországban csak BBC-nek becézett – Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo támadósort a hagyományosabb 4-4-2-es felállás kedvéért.
– Nem változik stílusunk, ők hárman már sokat tettek értünk és a teljes bizalmamat élvezik – jelentette ki Ancelotti hozzátéve: a csapat többi tagja nem segíti megfelelően az elől lévőket. Nem megfelelő a kapcsolat a játékosok között, túl sok az egyénieskedés. Más módon kell támadnunk a jövőben – adott magyarázatot a váratlan gyengélkedésre Carlo Ancelotti vezetőedző.

Casemiro: győzni akarunk a Basel ellen

Jackson nagyon fontos játékosa a klubnak, de biztosan azon lesz mindenki, hogy ne érződjön a hiánya. Tudjuk, hogy a Basel jó csapat, nagyon erős középpályával, de ezen a szinten már nincsenek könnyű meccsek. Az a legfontosabb dolog, hogy jól futballozzunk, és nyerjünk. Lépésről lépésre kell haladnunk, és az első lépés a keddi nyolcaddöntő a Basel ellen – mondta Casemiro.

Roberto di Matteo: jó eredmény kiharcolása a cél

– A szurkolók nagyon büszkék arra, hogy a csapat rendszeresen részt vesz a Bajnokok Ligájában. A klubunk célja, hogy minden évben ott legyünk a legrangosabb európai kupasorozatban, amire a bajnokság első négy helyezettje jogosult. A szurkolók elképesztően élvezik ezeket az estéket, hiszen teljesen más az atmoszférája, mint egy Bundesliga-meccsnek. Ilyenkor olyan csapatok jönnek Gelsenkirchenbe, mint a Chelsea, vagy a Real Madrid. Ahhoz, hogy továbbjussunk egy ilyen csapat ellen, két tényező is szükséges. Muszáj szinte tökéletes teljesítményt nyújtanunk, és a sikerhez kell az is, hogy a Real Madrid ne játsszon csúcsformában. Nagy pozitívum, hogy a játékosaim nap, mint nap fejlődni akarnak, és ehhez ilyen mérkőzésekre is szükség van. Reméljük, hogy jó eredményt fogunk elérni a Santiago Bernabéuban.

FC Porto (portugál) – FC Basel (svájci)

Svájcban 1-1-et játszottak a csapatok, ami inkább a Basel számára volt kedvező, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a portugáloknak kellett egyenlíteniük. A statisztikát alapul véve nem sok jóra számíthatnak a svájciak a Sárkány-stadionban, hiszen igaz, hogy szereztek egy gólt, de mindössze az az egy kapura lövésük volt az egész mérkőzésen, ellenben a Porto tizenötször próbálkozott. A bajnokságban mindkét együttes remek formában játszik: a Basel két meccs alatt még gólt sem kapott, és továbbra is vezeti a tabellát; a portugál élvonalban a Porto teljesítményére sem lehet panasz, hiszen az utolsó két mérkőzése rangadó volt, de mindkettőt behúzta. Először a Sporting szaladt bele egy nagy verésbe, majd a Braga otthonába győztek a kék-fehérek.

Real Madrid (spanyol) – Schalke 04 (német)

Talán első ránézésre erre a találkozóra lehet azt mondani, hogy a leglefutottabb az összes közül. A Real Madrid Gelsenkirchenben viszonylag simán, 2-0-ra nyert, és erősen kétséges, hogy a Schalke ezt felül tudná múlni a Santiago Bernabéuban. Persze, Di Matteo legénységének mentségére legyen mondva, hogy egy címvédőt mindig nehéz megállítani, különösen, ha ez a Real Madrid. A németek a lélektani előnyben bízhatnak, hiszen a királyi klub a bajnokságban nem éppen remekel az utóbbi időben, és a legnagyobb sztár, Cristiano Ronaldo formája sincs rendben, ezt a Bilbaóban nyújtott teljesítményük is alátámasztja (1-0). A Schalke a Bundesligában simán verte a Hoffenheim gárdáját, de az azelőtti fordulóban csúnyán kikapott az ősi rivális Dortmundtól (3-0).

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:

Február 17. kedd: Paris Saint-Germain (francia) – Chelsea 1-1 (angol); Sahtar Donyeck (ukrán) – Bayern München (német) 0-0 – visszavágók március 11. szerda

Február 18. szerda: FC Basel (svájci) – FC Porto (portugál) 1-1 és Schalke 04 (német) – Real Madrid (spanyol) 0-2 – visszavágók március 10. kedd

Február 24. kedd: Juventus (olasz) – Borussia Dortmund (német) 2-1 és Manchester City (angol) – FC Barcelona (spanyol) 1-2 – visszavágók
március 18. szerda

Február 25. szerda: Arsenal FC (angol) – Monaco (francia) 1-3 és Bayer Leverkusen (német) – Atlético Madrid (spanyol) 1-0 – visszavágók március 17. kedd

Olvasói sztorik