Nemzetközi foci

VIDEÓ: Leandro ismét gólt lőtt Cipruson

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A ciprusi élvonal felsőházi rájátszásának első fordulójában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia 2-1-re kikapott az AEK Larnaca otthonában. A magyar válogatott játékos kezdő volt, végigjátszotta a meccset, és a 31. percben ő szerezte csapata egyetlen gólját.

Győzelemmel folytatta az orosz bajnokságot Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva, amely a 18. fordulóban 3-1-re nyert az FK Ufa ellen. A magyar válogatott csapatkapitánya kezdő volt és végigjátszotta a találkozót, a tizedik percben a kapura lövését a vendégek kapusa védeni tudta, de kipattant róla, és Ionov értékesítette.

A kínai élvonal első fordulójában a Csancsung Jataj a Sandong Luneng otthonában lépett pályára vasárnap kora délután. A vendégeknél Huszti Szabolcs és a télen szerződtetett Elek Ákos is kezdőként lépett pályára, a DVTK korábbi középpályását az 57. percben lehívta edzője. A két magyar légiós számára nem sikerült jól a szezonrajt, ugyanis 2-0-s vereséget szenvedtek.

Az 1860 München odahaza 3-2-re kikapott a Sandhausen együttesétől a német másodosztály 24. fordulójában. A télen Újpestről igazolt Simon Krisztiánt a kiesőhelytől csupán egy pontra lévő bajorok nem nevezték a találkozóra.

A Vanczák Vilmost végig a soraiban tudó FC Sion 3-2-es vereséget szenvedett a Young Boys otthonában a svájci élvonal 23. körében.

Babos Gábor együttese, a holland NAC Breda 3-0-ra kikapott a Feyenoord otthonában a 26. fordulóban. A rutinos magyar kapust nem nevezték a meccsre. A másodosztály 28. fordulójában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap 1-1-et játszott a Roda JC vendégeként. A magyar fiatal hiányzott a látogatók keretéből.

Olvasói sztorik