Nemzetközi foci

A rutinja és a kvalitása segíti Vadóczot

A svájci Grasshoppersbe szerződő középpályás célja, hogy ismét bekerüljön a válogatottba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ősszel szezonális kitérőt téve az indiai Szuperligában futballozott Vadócz Krisztián, aki a Pune City-vel nem jutott be a rájátszásba. A 29 éves középpályás most Svájcba, a Grasshoppers csapatába igazolt, és a múlt hétvégén, az FC Zürich elleni városi derbin már be is mutatkozott új klubjában. A negyvenszeres válogatott labdarúgó a DigiSport televízió reggeli műsorában mesélt első benyomásairól.

– Természetesen az első benyomások mindig pozitívak. A legfontosabb, hogy a társak és az edzői stáb jól fogadott, tehát ilyen szempontból nincs okom panaszra. Sajnos a debütálásomon, a városi derbin nem értünk el jó eredményt, szóval van még hova fejlődni – kezdte Vadócz Krisztián.

– A beilleszkedésben kik jelentenek segítséget? A csapat másodedzője a korábbi romániai magyar labdarúgó, Kádár Zoltán…
– Inkább azt mondanám, hogy a rutinom jelent nagy segítséget, illetve remélem, hogy a kvalitásaim. A magyar származású Kádár Zoltán a pályaedző, aki már régóta itt tevékenykedik Svájcban. Megpróbálom ezt a renomét nem lerombolni, hanem tovább erősíteni a magam részéről, hogy a magyar emberek megbízhatóak és jól lehet velük együttműködni.

– Milyen erősségűnek ítéli a svájci bajnokságot összehasonlítva a holland vagy akár a belga élvonallal?
– Korai lenne összehasonlítani, de egy teljesen normális nyugat-európai bajnokságnak mondanám. Fizikálisabb bajnokságnak írnám le. Első blikkre az volt a legszembetűnőbb, hogy fizikálisan nagyon felkészültek a csapatok. A technikai és taktikai dolgok talán nem annyira erősek. Nyilván lehet látni, hogy a svájci válogatott próbál felzárkózni az elithez, tehát jó adottságaik vannak.

– Azt nyilatkozta, hogy az indiai Pune Cityhez igazolása a legjobb döntés volt. Svájcban jobb, mint Indiában?
– Általában minden döntésem a legjobb döntés, azért hozom meg őket. Már ősszel is felvetődött annak a lehetősége, hogy ide tudok jönni, de akkor még nem alakultak úgy a dolgok, hogy ez létre is jöjjön. Az indiai lehetőség szakmailag rövid- és hosszútávon is abszolút jól jött. Az idő ritkán igazolja az embert, de ott tudtam rövid idő alatt sok meccset játszani, és megvolt a lehetőség arra, hogy a téli átigazolási időszakban visszakerüljek az európai vérkeringésbe. Elhárult az akadály, ami ősszel még fennállt, és örülök, hogy a Grasshoppershez tudtam igazolni.

– Számít arra, hogy ismét bekerül a magyar válogatottba?
– Nem beszéltem még Dárdai Pállal, de remélem, hogy a teljesítményem megteszi a hatását, és előszóként majd jól funkcionál. Futballistaként az a dolgom, hogy jól teljesítsek, és szerintem Dárdai Pál majd felfigyel a teljesítményemre. Az a célom, hogy ismét válogatott lehessek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik