Nemzetközi foci bajnokok ligája

Slágermeccsek a keddi BL-napon

Megismétlődik az 1997-es finálé: Torinóban a Dortmund, míg a katalánok a City vendégeként lépnek pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az 1997-es finálé megismétléseként a Juventus a Borussia Dortmundot fogadja, míg a tavalyi nyolcaddöntős párharc “újrajátszásán” a Manchester City az FC Barcelonát látja vendégül a Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

Egy évvel ezelőtt a katalán sztárcsapat jutott be a negyeddöntőbe, miután Manchesterben 2-0-ra, hazai pályán pedig 2-1-re nyert. A két együttes akkor találkozott egymással először tétmérkőzésen, s amíg a Citynek a mostani a második szereplése a legjobb 16 között a BL-ben, addig a Barcelona sorozatban 11. alkalommal játszik nyolcaddöntőt. A gránátvörös-kék csapat az elmúlt hét kiírás mindegyikében továbblépett az egyenes kieséses szakasz első részéből, s most egy formáját épp visszanyert Cityvel találkozik majd. A katalánok szombaton, hazai környezetben kikaptak bajnokin a Málagától, míg az angol együttes a Newcastle United 5-0-s “kiütésével” melegített a keddi BL-meccsre. A manchesteri védelemre meglehetősen nehéz feladat vár, a Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez argentin-brazil-uruguayi támadótriót kell ugyanis megakadályoznia a gólszerzésben. Messi az idén már 14 gólnál jár, kiváló formáját mi sem bizonyítja jobban, mint a február 15-én játszott 300. spanyol bajnoki összecsapása, amelyen mesterhármassal ünnepelte a jubileumot. A házigazda angol együttesben a szintén argentin Sergio Agüero járhat az élen gólszerzés szempontjából, bár a City gyengébb év eleji teljesítménye idején ő sem brillírozott, az utóbbi két bajnokin viszont három találattal segítette csapatát.

A másik keddi összecsapáson a Bundesligában hárommeccses győzelmi sorozatot produkált, ezzel a kieső zónából elkerült Borussia Dortmund próbál majd számára megfelelő eredményt elérni az olasz bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető Juventus vendégeként. A két csapat a németek által 3-1-re megnyert 1997-es döntő óta most találkozik először a BL-ben, s bár a Borussia az elmúlt hetekben remek formát mutat a hazai pontvadászatban, most komoly erőpróba előtt áll, a Juve ugyanis minden versenysorozatot figyelembe véve két éve nem kapott ki saját stadionjában. Érdekesség, hogy az utolsó torinói vereséget éppen egy német csapat, a Bayern München mérte a Zebrákra. A Juventus meghatározó játékosai közül a 37 éves kapus Gianluigi Buffonnak, és a 35 esztendős Andrea Pirlónak az idei kiírásban lehet talán utoljára esélye a BL megnyerésére.

“Azért igazoltam a Juventusba, hogy bajnoki címeket nyerjek, s boldog vagyok, hogy ezt sikerült elérnünk. Azonban most meg kell tennünk a következő lépést, a visszavonulásom előtt szeretnék még egy BL-trófeát nyerni” – nyilatkozta a La Stampa című napilapnak Pirlo, aki az AC Milannal korábban kétszer diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

kedd:
Juventus (olasz)-Borussia Dortmund (német) 20.45

Manchester City (angol)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

Olvasói sztorik