Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kétgólos előnyben a címvédő

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján kétgólos előnyt szerzett a Real, a Porto az FC Basel vendégeként ikszelt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem esett gól a hajrában

A Real Madrid megnyugtató, kétgólos előnyt szerzett a Schalke otthonában, a visszavágó formalitásnak tűnik. A Basel hiába vezetett a Porto ellen, a vendégek a hajrában egyenlíteni tudtak, így 1-1-es eredménnyel várják a csapatok a portugáliai visszavágót.

Végeredmény:
Schalke 04 – Real Madrid 0-2 (0-1)

FC Basel – FC Porto 1-1 (1-0)

Hajráemberek Baselben

A Portóban Tello helyére Quintero érkezett, míg a túloldalon Gashit Hamudi váltotta.

Csere itt is, ott is – 80. perc

Schalke: Höger helyére Max Meyer érkezik.

Real: Carvajal le, Álvaro Arbeloa be. A madridiaknál az utolsó öt perce Asier Illaramendi is beszállt, Isco hagyta el a játékteret.

Egyenlít a Porto!

A 79. percben Danilo végezte el a portugálok büntetőjét, a kapus ugyan érezte az irányt, ám jól volt helyezve. 1-1!

Két gól a Real előnye!

Ronaldo kevergetett a bal oldalon a 78. percben, a portugál pedig ezúttal előkészítőként jeleskedett. A rövid passzot Marcelo remekül vette át, majd a tizenhatos sarkából bombázott a kapuba, 2-0!

Borsócska is a pályán

A mexikói támadó Benzema helyére érkezett a 78. percben.

Egyenlíthetett volna a Schalke

A 74. percben Platte előtt adódott órási lehetőség, ám csak felsőlécet találta el. A kippatanóra Uchida csapott le, de Casillas már résen volt. A német szurkolók már majdnem örülhettek.

Isco hibázik a kapu előtt

Bale remek, sarkazós passza után Isco lőhetett kapura, ám a nagy helyzet kimarad.

Óliver Torres is megsérül

Helyére a Portóban Neves érkezett.

Az utolsó fél órában járunk

Egyik csapat sem akar újabb gólt találni a 2. félidőben, így továbbra sem sürgeti az idő a Reált és a Baselt. Svájcban cserékkel színesítik az eseményeket: Streller helyére Embolo, míg a túloldalon Brahimi helyett Quaresma érkezett.

Elkezdőtött a második játékrész

Szünetben egyik szakvezető sem változtatott, a Real és a Porto még három-három, a Basel és a Schalke két-két cserével rendelkezik.

Félidő

Mindkét pályán egy-egy gól esett az első játékrészben. A Real Ronaldo, míg a Basel González találatával mehetett előnyben pihenőre.

Ronaldo hatgólos a szezonban

A portugál gólgép az idei szezonban hatodik gólját lőtte a BL-ben. Összességében már 73 találatnál jár.

Wellenreuther-bravúr

Ronaldo közel járt második góljához, ám 25 méteres szabadrúgás-bombáját a 19 éves német kapus bravúrral ütötte szögletre.

Huntelaar is megsérül

A holland játékos nem tudja folytatni a játékot, helyére Felix Platte érkezett.

Vezet a Real is!

Ki más? Ronaldo!
A portugál klasszis Carvajal precíz bal oldali beívelését értékesítette. Cé öt méterről fejjel volt eredményes, Joel Matipot és a német kapust is megelőzte.

Bajban a Basel? Megsérül a gólszerző!

González gólszerzés közben sérült meg, nem tudja folytatni a játékot. Helyére a 25. percben Calla állt be.

Gelsenkirchen: Kroos sárga, gól nincs

Németországban húsz percnyi játék után nem esett még gól. Toni Kroos hamar besárgult, a német Höwedest nem kímélte. Bátran kezdett Lucas Silva, a brazil 20 méterről vállalkozott, de jócskán kapu mellé lőtt.

Özil a tévé előtt szurkol

Az Arsenal világbajnoka korábban megfordult a Schalkéban és a Realban is, ma este semleges szurkolóként követi volt csapatai egymás elleni párharcát.

Vezet a Basel!

Sokat nem kellett várni a szerdai játéknap első találatára. A Basel Gonzalez 11. percben lőtt góljával szerezte meg a vezetést. A gólszerző Fabian Frei csodálatos félpályás passzából nem hibázott, és két védő szorításában 8 méterről vette be a a portugál kaput.

Rózsaszínben a Real

Idegenbeli felszerelésében lépett pályára a Real Madrid, a Királyi Gárda játékosai teljes rózsaszín öltözetben törnek győzelemre. A Schalke a hagyományos kék-fehér garnitúrát viseli. A másik pályán a Basel tiszta fehérben, míg a Porto sötétkékben játszik.

19 évesen debütál a BL-ben

Timon Wellenreuther első ízben lép pályára a Bajnokok Ligájában, rögtön a címvédő ellen kell helyt állnia.

Schalke – Real Madrid: kezdők

S04: Wellenreuther, Uchida, Howedes, Matip, Nastasic, Aogo, Hoger, Neustadter, Boateng, Choupo-Moting, Huntelaar
RMCF: Casillas, Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo, Kroos, Lucas Silva, Isco, Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

Basel – Porto: kezdők

Basel: Vaclík; Xhaka, Suchý, Samuel, Safari; Elneny, Fabian Frei; Derlis González, Zuffi, Gashi; Streller
Porto: Fabiano – Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro – Casemiro, Torres, Herrera – Brahimi, Tello, Jackson Martinez.

Bemutatkozik a berlni finálé labdája

A Schalke – Madrid mérkőzésen első ízben használják az idei BL-döntő hivatalos játékszerét. Zidane-nál jó kezekben a labda.

Másfél órával a kezdés előtt Gelsenkirchenben

The Stadion Gelsenkirchen just under 1.5hrs before kick-off #UCL #S04RMA

A photo posted by @uefachampionsleague on Feb 18, 2015 at 10:22am PST

Kluivert is a helyszínen

A holland legenda a Schalke – Real mérkőzést tekinti meg élőben.

Meglepetést szerezhet a Schalke?

A gelsenkircheniek szakvezetője, R. Di Matteo így látja az esélyeket: “Minden csapatnak vannak gyengeségei. Mindenesetre egy biztos: a Madridot nagyon jó képességű játékosok alkotják.

A Szent Jakob Park várja a főszereplőket

BL-menü: virsli + sör

A szurkolók már a helyszínen

A Schalke drukkerek jóval a kezdés előtt megérkeztek a stadionba, nem akarnak lecsúszni semmiről sem.

Schalke fans arriving in plenty of time in anticipation of Real's stars #S04RMA

A photo posted by @uefachampionsleague on Feb 18, 2015 at 9:49am PST

Szelfivel hangolódnak a Schalke-szurkolók

A német csapat szurkolói bizakodnak a meglepetésben.

Kitekintő: Podolski is a kínaiakkal

Nemcsak aBarcelona játékosai, de Lukas Podolski is a kínai új év alakalmából üdvözli az ázsiai fanokat.

Vajon ki lövi a szerdai játéknap első gólját?

Di Matteo is felkészül

Raúl nem tud választani?

19 éves kapus debütál a Schalkkéban

Ralf Fährmann és Fabian Giefer is kidőlt a gelsenkirchenieknél, a Real ellen is a mindössze 19 éves Timon Wellenreuther bizonyíthat.

Schalke – Real: a színfalak mögött

A Porto kapusa hangszerrel kapcsolódik ki

Ronaldo már nem a régi?

A lenti táblázat arról árulkodik, hogy C. Ronaldo teljesítménye jócskán visszaesett, mióta bezsebelte a harmadik Aranylabdát. A gólszerzési hatékonysága és lövési kedve is alábbhagyott. A Schalke-védők ennek ellenére aligha könnyebbülnek meg.

Jól mutat a Porto statisztikája

A portugálok az elmúlt 14 európai kupamérkőzésükből csupán egyet veszítettek el.

Szerdán sem kell Bajnok Ligája-mérkőzések nélkül eltöltenünk az estét, hiszen folytatódnak a nyolcaddöntő küzdelmei. A címvédő Real Madrid a Schalke otthonában szerepel, míg a nap másik mérkőzésen a svájci FC Basel a portugál rekordbajnok FC Porto együttesét fogadja, tehát Paulo Sousa a honfitársai ellen készül.

Schalke 04 – Real Madrid: hiányzók a vendég védelemben

Ancelotti: Még mindig vezetjük a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig címvédők vagyunk. Valóban nem indult jól 2015, de remélem, hogy a BL-folytatás kihozza belőlünk a legjobbat – mondta Ancelotti. Az olasz szakembernek főként a védelem összeállítás okozhat fejtörést, ugyanis a hátsó alakzat tengelyében nem számíthat Sergio Ramosra, valamint Pepe sincsen még százszázalékos állapotban. A túloldalon honfitársának, Roberto Di Matteónak – aki a Chelsea-vel már nyert BL-t – ezt kellene majd kihasználnia.

Schalke 04 – Real Madrid

A két csapat jó ismerős, hiszen tavaly is a nyolcaddöntőben találkoztak. A Schalke együttesének nem valami jó emlék, hiszen a spanyolok már Gelsenkirchenben eldöntötték a továbbjutás sorsát (6-1). A németek a G-csoportból jutottak tovább a Chelsea mögött a második helyen. Érdekes, hogy Di Matteo legénysége csak az utolsó körben, a szlovén Maribor legyőzésével előzte meg a Sportingot, és jutottak az egyenes kiesés szakaszba. A Real Madrid a B-csoportból lépett tovább, méghozzá óriási fölénnyel. Carlo Ancelotti együttese mind a hat mérkőzését megnyerte, tehát – egyedüliként a mezőnyben – maximális ponttal zárt. A bajnokságban egyik csapat sem teljesített jól az elmúlt időszakban. Persze, a Real még így is vezeti a tabellát, de magabiztos játéka némileg alábbhagyott.

FC Basel – FC Porto

Ebben a párosításban valószínűleg mindkét fél elégedettséggel konstatálta a kialakult helyzetet, hiszen a Basel kaphatott volna sokkal komolyabb ellenfelet is, de ezzel a Porto sincs másként. A portugálok fölényesen nyerték a H-csoportot, így kerültek a legjobb tizenhat közé. A Basel hatalmas bravúrt hajtott végre, hogy odaért a második helyre a B-csoportban. Paulo Sousa legénysége a Real Madrid mögött végzett, de nagy meglepetésre megelőzte a Liverpoolt, tehát nem kis tettet hajtott végre. Ettől függetlenül jól teszik, ha folyamatosan figyelnek Jackson Martínezre, aki nem csak a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is ontja a gólokat…

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:

Február 17. kedd: Paris Saint-Germain (francia) – Chelsea 1-1 (angol); Sahtar Donyeck (ukrán) – Bayern München (német) 0-0 – visszavágók március 11. szerda

Február 18. szerda: FC Basel (svájci) – FC Porto (portugál) és Schalke 04 (német) – Real Madrid (spanyol) – visszavágók március 10. kedd

Február 24. kedd: Juventus (olasz) – Borussia Dortmund (német) és Manchester City (angol) – FC Barcelona (spanyol) – visszavágók

március 18. szerda
Február 25. szerda: Arsenal FC (angol) – Monaco (francia) és Bayer Leverkusen (német) – Atlético Madrid (spanyol) – visszavágók március 17. kedd

A keddi játéknap eseményeiről ITT olvashatnak.

Olvasói sztorik