Nemzetközi foci bajnokok ligája

Sahtar–Bayern 0-0, PSG–Chelsea 1-1

Kedden elrajtolt az európai elitsorozat nyolcaddöntője; Ukrajnában nem született gól, Párizsban kettő is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A téli szünet után a topligákban már folytatódott a játék, és kedden elérkezett az idő, amikor a Bajnokok Ligájában elrajtolt az egyenes kieséses szakasz. A legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjében kedden a Paris Saint-Germain a Chelsea-t fogadta, a Sahtar Donyeck pedig a polgárháborús helyzet miatt Lvov városában látta vendégül a Bayern Münchent. A Rangadó.hu folyamatosan frissülő cikkében a francia-angol és az ukrán-német meccset is figyelemmel kísértük!

PSG–Chelsea 1-1: pillanatképek Párizsból

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

Paris Saint-Germain (francia) – Chelsea 1-1 (0-1)

Párizs, játékvezető: Cakir (török)

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell – Luiz, Verratti, Matuidi, Lavezzi (Pastore, 81.) – Ibrahimovic, Cavani. Edző: Laurent Blanc

Chelsea: Courtois – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matic, Willian (Cuadrado, 79.), Fábregas (Oscar, 84.) – Hazard, D. Costa (Rémy, 81.). Edző: José Mourinho

Gólszerzők: Cavani (55.), illetve Ivanovic (36.)

Sahtar Donyeck (ukrán) – Bayern München 0-0

Lvov, játékvezető: Mallenco (spanyol)

Sahtar: Pjatov – Srna, Kucher, Rakickij, Sevcsuk – Fred, Fernando, Costa (Marlos, 78.), Teixeira – Taison (Wellington, 84.), Adriano (Hladkij, 89.). Edző: Mircea Lucescu

Bayern: Neuer – X. Alonso, Ribéry, Robben, Rafinha – Boateng, Bernat, Götze (Lewandowski, 75.), Müller (Badstuber, 70.) – Alaba, Schweinsteiger. Edző: Josep Guardiola

Kiállítva: Alonso (65.)

Sahtar–Bayern 0-0: a háromperces ráadásban sem maradt el a kemény belépő, majd a kakaskodás. Ismét Ribéry volt a középpontban, ezúttal „elkövetőként”, de a játékvezető eligazította a feleket. A Bayern fölénye meddőnek bizonyult, emberhátrányban nem tudott igazán veszélyt okozni ellenfele kapuja előtt, így 0-0-s állásról várhatják a csapatok a müncheni visszavágót.

PSG–Chelsea 1-1: véget ért a mérkőzés, amely után a vendégek lehetnek elégedettebbek a játék képe és az eredmény miatt is.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: a 92. percben Maxwell beívelését Ibra fejelte kapura, de Courtois szögletre mentett.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: harmadik cseréjét is kihasználta a hazai csapat a 89. percben. Luiz Adriano jött le, Olekszandr Hladkij állt be.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: Branislav Ivanovic lett a meccs embere az UEFA-nál, mert gólt szerzett és védekezésben is remekül teljesített.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: marad a brazil többség, Taison helyett ugyanis Wellington Nem jött fel a pályára a 85. percben. Közben egy tizenegyest úszott meg a hazai csapat: Robben fektette el a védőjét, akit estében fejbe, illetve karon lőtt – kellett a bírói jóindulat.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: a 84. percben Pastore megmentett egy elveszettnek hitt labdát, de Cavani az ötös sarkáról nem tudott a hálóba ollózni, mert nem sikerült eltalálnia a labdát…

PSG–Chelsea, az állás 1-1: a hazaiak továbbra is derekasan próbálkoznak, de az angolok továbbra is masszívan védekeznek. Fábregas helyett Oscar a pályán a Chelsea-ben.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: a 81. percben a párizsiaknál Lavezzi helyett Pastore, a londoniaknál Diego Costa helyett Rémy érkezett.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: a nyolcvanadik percben Cavani gyönyörű cselekkel eljutott a kapuig, majd éles szögből a kapufa mellé lőtt.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: úgy tűnik, az ukránoknak az a legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt hazai pályán… Közben a Sahtar is változtatott: Douglas Costa helyett Marlos a pályán. Továbbra is hat brazil játszik az ukránoknál.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: sokáig egyik edző sem cserélt, aztán a 77. percben Cuadrado érkezett Willian helyére a vendégeknél.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: Lewandowskinak bő negyedóra jut a bizonyításra. A lengyel támadó Götzét váltotta a 75. percben. A Sahtar még mindig nem cserélt.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: nézzük, miért kerültek emberhátrányba a németek?!

PSG–Chelsea, az állás 1-1: a hazaiak egyenlítőgólja

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: Tíz emberrel is a Bayern irányít, a hazaiak térfelén jár a labda. Közben cseréltek a németek: Badstuber be, Müller le.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: a 66. percben egy hazai szabadrúgás után David Luiz csúsztatta a labdát fejjel a keresztléc fölé.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: a 66. percben megfogyatkoztak a vendégek, miután Xabi Alonso begyűjtötte második sárga lapját.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: Guardiola a törölköző méretű sálába törölte az orrát.

https://www.youtube.com/watch?v=1YEYTh_njBk

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: Egyre keményebb belépők borzolják a kedélyeket, szinte percenként kell megállítani a játékot egy-egy ütközés, majd az azt követő kakaskodások miatt. A 62. percben járunk.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: az 59. percben Ibrahimovic lövését Courtois kivetődve védte, majd Lavezzi életveszélyes bombáját Azpilicueta blokkolta – csúcsra járatva rohamoznak a hazaiak!

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: a vendégszurkolókon biztosan nem múlhat a siker.

PSG–Chelsea, az állás 1-1: az 55. percben sikerrel jártak a hazaiak, miután Matuidi hajszálpontos beadását Cavani közelről a hálóba fejelte (1-1).

PSG–Chelsea, az állás 0-1: Mourinho nem hazudtolta meg önmagát, hiszen előnye tudatában az angol csapat rendkívül visszahúzódott, olykor töri a játékosok hátát a háló, de egyelőre állják a sarat a derekasan próbálkozó párizsiakkal szemben.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: A második félidő elején is kapuja elé szegezte a Bayern az ukrán csapatot.

Mindkét meccsen elkezdődött a második félidő.

PSG–Chelsea, az állás 0-1: nézze meg a párizsi meccs eddigi egyetlen gólját.

PSG–Chelsea, a szünetben 0-1: az eddigi egyetlen gólöröm

Sahtar–Bayern, a szünetben 0-0: Nagy rohamokkal kezdett a Bayern, és fölényéhez az első félidő további részében sem fért kétség. Mintegy húsz perc után rendezte sorait a hazai együttes, ezután már jóval nehezebben jutott el az ukránok kapujához a müncheni csapat, így 0-0-val vonulhattak szünetre.

PSG–Chelsea, a szünetben 0-1: a szünet előtt Ibrahimovic szabadrúgása zúgott el a keresztléc fölött. Szünet!

PSG–Chelsea, az állás 0-1: a 42. percben David Luiz remek átadása után Lavezzi nem tudta beadni a labdát, mert Ivanovic higgadtan, szabályosan szerelte a tizenhatoson belül.

PSG–Chelsea, az állás 0-1: a 36. percben egy mintaszerű akció végén, csodálatos megoldásokkal szerzett vezetést a vendégcsapat: Terry beadásába Cahill sarokkal beleért, Ivanovic pedig a hálóba fejelt, tehát három védő hozta össze a találatot!

PSG–Chelsea, az állás 0-0: a 34. percben Lavezzi szöglete után Cavani fejelte, de Courtois nagyot védett.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: Thomas Müller lábában volt a gól, de Robben centerezését estében nem tudta a kapuba továbbítani. Egy perccel később is balul sült el Müller jobbja: Sevcsukot talpalta mellbe.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: némileg rendezték soraikat a hazaiak, felszabadult a Bayern nyomása alól a kapu, sőt a 24. percben egy távoli szabadrúgással Manuel Neuert figyelmét is tesztelték, aki csak másodikra tudta megfogni a labdát.

PSG–Chelsea, az állás 0-0: a harmincadik percben Fábregas szabadrúgását is vetődve ütötte ki a hazaiak kapusa.

PSG–Chelsea, az állás 0-0: a 27. percben Van der Wiel veszélyesnek tűnő lapos beadását Cahill kivágta a tizenegyespont magasságából.

PSG–Chelsea, az állás 0-0: a 25. percben végre a londoniak is próbálkoztak, de a belga Hazard beadás-szerű lövését Courtois vetődve védte.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: idegenbe is sok német drukker kísérte el kedvenc csapatát

PSG–Chelsea, az állás 0-0: pillanatképek Párizsból

PSG–Chelsea, az állás 0-0: a 19. percben járunk, és eddig nem adódott túl sok lehetőség a csapatok előtt, bár erre talán számítani is lehetett. A házigazda franciáknak csak egy veszélyes akciójuk volt, az angoloknak egy sem. Érdekesség, hogy a hazaiaknál egy francia, a vendégeknél két angol játszik, a többiek mind-mind légiósok.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: nem hagynak alább a Bayern-rohamok – előbb Robben, majd Müller közeli lövését blokkolták a védők.

PSG–Chelsea, az állás 0-0: egy ismerős arc a leláton, David Beckham.

PSG–Chelsea, az állás 0-0: a 11. percben Ibrahimovic beadását Cavani fejelte kapura, de Courtois kiütötte, majd Ibra fejesét is védte.

Sahtar–Bayern, az állás 0-0: német lövésekkel indult a találkozó – az első percben Rafinha tesztelte a hazaiak kapusát, majd egy perccel később Arjen Robben beadását Schweinsteiger szúrta rá, de centikkel eltévesztette a kaput.

PSG–Chelsea: Fabregas fázik Párizsban

Sahtar–Bayern: a meccs játékvezetője a spanyol Alberto Undiano Mallenco.

PSG–Chelsea: a meccs játékvezetője a török Cüneyt Cakir.

Sahtar–Bayern: a németeknél a szezonban 11 gólnál járó – a hat BL-csoportmeccsen kétszer volt eredményes – Robert Lewandowski csak a kispadon kapott helyet, de a kezdőben így sem lesz hiány világklasszis támadókból: Thomas Müller, Franck Ribéry, Mario Götze és Arjen Robben is harcra készen várja a kezdő sípszót.

Sahtar–Bayern: edzői várakozások

Josep Guardiola, Bayern: – Ha a saját játékunkat nyújtjuk, képesek vagyunk elbúcsúztatni a Sahtart. Jó formában vagyunk és jó a csapat hangulata. Hogy reménykedem-e a döntőbe jutásban? Még nagyon hosszú út áll előttünk, most meg kell tennünk az első lépést. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy ha legyőzzük a Sahtart, akkor nagyon büszkék lehetünk magunkra, mert tényleg az egyik legjobb csapattal találkozunk Luiz Adriano nagyon jó csatár, de Douglas Costa, Marlos, Taison és Alex Teixeira is remek játékos. Tisztelem a Sahtart és Mircea Lucescut, ő nagyon jó edző, aki Európa egyik legjobb csapatát rakta össze. Ötször szerepeltem a Barcelonával a Sahtar ellen. Csodálatos csapatunk volt, de mindig nehéz meccset játszottunk.

Mircea Lucescu, Sahtar: – Az elmúlt két évadban megváltozott a Bayern, és már latinosan játszik. Egy egyedülálló csapatról van szó, szinte mindenki az ő továbbjutásukat jósolja, különösen azután, hogy nyolc-nullra győztek a legutóbbi bajnoki mérkőzésükön. Valóban ők az egyértelmű esélyesek, mert az övék az egyik legjobb csapat a világon, egy nagyszerű edzővel, aki nagyon szereti a munkáját. Ha győzünk és továbbjutunk, hőssé válunk. A legutóbbi tétmeccsünket tíz héttel ezelőtt játszottuk, és mindannyian tudják, milyen feltételek közepette dolgozunk ebben a szezonban…

Sahtar–Bayern: a vendégeknél Xabi Alonso kereken századik alkalommal lép pályára a Bajnokok Ligájában ma este.

Sahtar–Bayern az ukránok cseresora: Kanibolockij, Krivcov, Azevedo, Marlos, Ilsinho, Wellington, Gladkij

Sahtar–Bayern a németek cseréi: Starke, Reina, Dante, Badstuber, Rode, Weiser, Lewandowski

Sahtar–Bayern: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Sevcsuk – Fred, Fernando, Costa, Teixeira – Taison, Adriano – így játszanak az ukránok.

Sahtar–Bayern: Neuer – Alonso, Ribéry, Robben, Rafinha – Boateng, Bernat, Götze, Müller – Alaba, Schweinsteiger – ez a bajorok szupercsapatának összeállítása.

Lássunk egy tippet, nem is akárkiét…

PSG–Chelsea a párizsi cseresor: Douchez, Camara, Digne, Kimpembe, Rabiot, Pastore, Bahebeck; a londoni cseresor: Cech, Filipe Luís, Zouma, Oscar, Drogba, Rémy, Cuadrado

PSG–Chelsea: Courtois – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matić, Willian, Fábregas – Hazard, Costa összeállításban kezdenek az angolok.

PSG–Chelsea: Sirigu – Van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell – Luiz, Verratti, Matuidi, Lavezzi – Ibrahimovic, Cavani összeállításban játszanak a franciák.

Paris Saint-Germain – Chelsea

A londoni kékek a G-csoportból jutottak tovább elsőként, nagy fölénnyel. Jose Mourinho legénységét a Schalke, a Sporting Lisboa és a Maribor sem tudta legyőzni. A Chelsea a bajnokságban is remek formának örvend, hiszen hét ponttal vezeti a Premier League tabelláját. Angol klub lévén a téli szünetben sem pihenhettek Diego Costáék – majd eldől, hogy ez előny lesz-e vagy hátrány. A párizsiak az F-csoportból másodikként jutottak tovább, mindössze két ponttal lemaradva a Barcelona mögött. A francia élvonalban jelenleg csak a harmadik helyen tanyázik Laurent Blanc együttese, de látótávolságon belül van számára az éllovas Lyon. A franciáknál Edison Cavani a legeredményesebb góllövő, eddig öt találatnál jár a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

Sahtar Donyeck – Bayern München

A hazai csapat talán komolyabb erőt képviselt a korábbi években, de az Ukrajnában kialakult politikai helyzet a futballra is rányomta a bélyegét. A Sahtar a H-csoport második helyén jutott tovább, de jócskán lemaradva az első FC Portótól. A narancssárga-feketék az ukrán élvonalban jelenleg a második helyen állnak, négy pontra lemaradva az ősi rivális Dinamo Kijevtől. A bajor sztárklub szombaton a bajnokságban 8-0-s győzelemmel melegítette be a találkozóra, tehát Pep Guardiola legénység valószínűleg önbizalommal telve érkezett Lvovba. A Bayern az E-jelű halálcsoportból simán, hétpontos előnnyel jutott tovább. Egyedül a Manchester City tudta legyőzni őket, de annak a mérkőzésnek müncheni szempontból már nem volt tétje. A bajoroknak jó lesz vigyázniuk Luiz Adrianóra, hiszen a brazil csatár vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját, kilenc találattal…

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Február 17. kedd: Paris Saint-Germain (francia) – Chelsea (angol) és Sahtar Donyeck (ukrán) – Bayern München (német) – visszavágók március 11. szerda

Február 18. szerda: FC Basel (svájci) – FC Porto (portugál) és Schalke 04 (német) – Real Madrid (spanyol) – visszavágók március 10. kedd

Február 24. kedd: Juventus (olasz) – Borussia Dortmund (német) és Manchester City (angol) – FC Barcelona (spanyol) – visszavágók március 18. szerda

Február 25. szerda: Arsenal FC (angol) – Monaco (francia) és Bayer Leverkusen (német) – Atlético Madrid (spanyol) – visszavágók március 17. kedd

Minden mérkőzés közép-európai idő szerint 20:45-kor kezdődik.

Olvasói sztorik