Nemzetközi foci

Megismétlődhet a tavalyi Real Madrid-parádé

A keddi mérkőzések után Verratti és Neuer is pozitívan nyilatkozott; mindketten továbbjutást várnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kedden két döntetlennel indult a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. A PSG hazai pályán 1-1-et ért el a Chelsea ellen, míg a Bayern München az ukrajnai Lvovben játszott 0-0-t a Sahtar Donyeck ellen.

Párizsban az angolok szereztek vezetést, de Edison Cavani egyenlíteni tudott, és kis szerencsével a franciák meg is nyerhették volna a mérkőzést, mert jobban játszottak Jose Mourinho legénységénél.

A PSG olasz középpályása, Marco Verratti értékelte az 1-1-re végződő mérkőzést.

– Tudjuk, hogy erős csapat a Chelsea. Nyernünk kell a Stamford Bridge-en, mert ez az egyetlen eredmény, ami lehetővé teszi számunkra a továbbjutást. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a győzelem érdekében. Az volt a tervünk, hogy nem adunk teret a Chelsea-nek, mert akkor nem tud komolyabb támadásokat vezetni. Úgy gondolom, ezt a második félidőben jól megoldottuk. Voltak lehetőségeink megnyerni a mérkőzést, de sajnos nem tudtuk kihasználni őket. Összességében elégedettek lehetünk, de Londonban nyernünk kell – mondta Verratti az UEFA honlapján.

A másik keddi meccsen a Bayern München némi meglepetésre gól nélkül zárt a Sahtar Donyeck vendégeként. A bajorok világbajnok hálóőre ennek ellenére optimistán nyilatkozott a találkozó után.

– Nem volt könnyű mérkőzés a számunkra. Úgy gondolom, jó munkát végeztünk a védelemben, mert egy szabadrúgást leszámítva nem adtunk nekik esélyt a gólszerzésre. Nálunk a pontosság hiányzott, ezért döntetlennel kellett visszautaznunk Münchenben. Nem volt könnyű, hogy tíz emberrel kellett befejeznünk a mérkőzést. Megvan az esélyünk a továbbjutásra, amit március tizenegyedikén, Münchenben biztosíthatunk is – mondta Manuel Neuer.

Szerdán sem kell Bajnok Ligája-mérkőzések nélkül eltöltenünk az estét, hiszen folytatódnak a nyolcaddöntő küzdelmei. A két találkozó közül talán a német Schalke és a címvédő spanyol Real Madrid összecsapása ígérkezik jobbnak. A másik mérkőzésen a svájci FC Basel a portugál rekordbajnok FC Porto együttesét fogadja, tehát Paulo Sousa a honfitársai ellen készül.

Schalke 04 – Real Madrid

A két csapat jó ismerős, hiszen tavaly is a nyolcaddöntőben találkoztak. A Schalke együttesének nem valami jó emlék, hiszen a spanyolok már Gelsenkirchenben eldöntötték a továbbjutás sorsát (6-1). A németek a G-csoportból jutottak tovább a Chelsea mögött a második helyen. Érdekes, hogy Di Matteo legénysége csak az utolsó körben, a szlovén Maribor legyőzésével előzte meg a Sportingot, és jutottak az egyenes kiesés szakaszba. A Real Madrid a B-csoportból lépett tovább, méghozzá óriási fölénnyel. Carlo Ancelotti együttese mind a hat mérkőzését megnyerte, tehát – egyedüliként a mezőnyben – maximális ponttal zárt. A bajnokságban egyik csapat sem teljesített jól az elmúlt időszakban. Persze, a Real még így is vezeti a tabellát, de magabiztos játéka némileg alábbhagyott.

FC Basel – FC Porto

Ebben a párosításban valószínűleg mindkét fél elégedettséggel konstatálta a kialakult helyzetet, hiszen a Basel kaphatott volna sokkal komolyabb ellenfelet is, de ezzel a Porto sincs másként. A portugálok fölényesen nyerték a H-csoportot, így kerültek a legjobb tizenhat közé. A Basel hatalmas bravúrt hajtott végre, hogy odaért a második helyre a B-csoportban. Paulo Sousa legénysége a Real Madrid mögött végzett, de nagy meglepetésre megelőzte a Liverpoolt, tehát nem kis tettet hajtott végre. Ettől függetlenül jól teszik, ha folyamatosan figyelnek Jackson Martínezre, aki nem csak a bajnokságban, de a Bajnokok Ligájában is ontja a gólokat…

Olvasói sztorik