Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kenőpénzzel jutott a BL-be a Lazio?

Vladimir Cohn, a Dinamo Bucuresti egykori részvényese szerint 4.5 millió eurót kapott a klub az olaszoktól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bundagyanú miatt vizsgálja a román korrupcióellenes ügyészség a 2007-ben lejátszott Dinamo Bucuresti – SS Lazio Bajnokok Ligája-selejtezőt, amelynek tétje az volt, melyik csapat kerül a főtáblára – írja az MTI.

A Pro Sport című napilap tényfeltáró sorozatot indított januárban a hét és fél lejátszott mérkőzés körülményeiről. Kedden pedig hírül adta elektronikus kiadásában, hogy a román korrupcióellenes ügyészség közölte: január végén hivatalból eljárást indított az eset kivizsgálására. A bundagyanú miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is vizsgálatot indított.

A 2007. augusztus 28-án Bukarestben lejátszott mérkőzést az olasz csapat nyerte 3-1-re. Az első találkozó 1-1-es döntetlennel végződött, a bukaresti meccs félidejében pedig még a Dinamo vezetett 1-0-ra. Vladimir Cohn, a Dinamo egyik akkori részvényese úgy nyilatkozott, a megegyezés lényege az volt, hogy a románok szándékosan elveszítik a meccset, hogy az olasz csapat kerüljön a BL-főtáblára. Cserében a Lazio 2008-ban 4.5 millió euróért megvásárolta Radu Stefant. Cohn szerint a játékos akkor nem ért ennyit, vagyis az átigazolási összeg nem volt reális. Stefan azóta is a Lazio védője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik