Nemzetközi foci

Szalai Ádám influenzás

A német Hoffenheim csatárának betegség miatt ki kell hagynia a VfB Stuttgart elleni bajnoki meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Ausztráliában már játszottak

Magyar idő szerint péntek reggel lépett pályára az ausztrál bajnokság 17. fordulójában Vernes Richárd csapata. A magyar játékos nem kapott helyet a Central Coast Mariners keretében, amely 2-0-ra kikapott odahaza a Brisbane Roar együttesétől, így maradt a nyolcadik helyen, egyre távolabb a rájátszást érő első hat pozíciótól.

A belga élvonal 26. fordulójában Köteles László együttese, a KRC Genk a Westerlo vendége lesz. A magyar kapus csapata a hatodik, a hazai együttes a kilencedik helyről várja a folytatást.

Vida Krisztofer klubja, a holland másodosztályú De Graafschap a Maastricht ellen mérkőzik odahaza a bajnokság 25. fordulójában.

Kezdetét veszi a tavaszi szezon a lengyel élvonalban. A Guzmics Richárdot is soraiban tudó Wisla Kraków a Lechia Gdansk ellen kezdi meg szereplését a huszadik fordulóban.

Dzsudzsák Balázs csapata barátságos meccsen lép pályára: az orosz Dinamo Moszkva a bolgár Litex Loveccsel méri össze erejét.

Szombat – Halasztják Bajnerék meccsét

Az angol másodosztály 31. fordulójában a sérült Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton Wanderers az ötödik helyezett, Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watforddal találkozik hazai pályán. Király Gábor együttese, a Fulham a negyedik Ipswich Townt fogadja. Bajner Bálint csapata, a harmadosztályú Notts County később játssza le a 31. fordulóra kiírt mérkőzését: a soros ellenfél Preston North End ugyanis hétfőn a Manchester Unitedet fogadja az FA Kupában, így halasztja a bajnokiját.

Az osztrák bajnokság két hónap szünet után folytatódik. A listavezető, Gulácsi Pétert is soraiban tudó Red Bull Salzburg a sereghajtó Wiener Neustadt ellen kezdi meg a tavaszt a huszadik fordulóval.

A görög címvédő, listavezető Olimpiakosz az Ergoteliszt fogadja a bajnokság 24. fordulójában – várhatóan Megyeri Balázzsal a kispadon.

Babos Gábor együttese, a NAC Breda a Den Haag vendége lesz a holland élvonal 23. fordulójában.

A lengyel első osztály huszadik fordulójában Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a Lech Poznan a Pogon Szczecin vendége lesz.

A Máltai Kupa negyeddöntőjében Kecskés Zsolt együttese, a Pieta Hotspurs a Birkirkara vendége lesz. A párharc egy meccsen dől el.

Szalai Ádám megbetegedett, elkapta az influenzát, úgyhogy nem lehet ott a német Hoffenheim csapatában a VfB Stuttgart elleni hazai bajnokin. A 21. fordulóban a remek formában játszó Stieber Zoltán csapatára nehéz feladat vár: a listavezető Bayern München vendége lesz a Hamburger SV. Utóbbi találkozót az Eurosport 2 élőben közvetíti 15 óra 15 perctől.

Az olasz harmadosztály A-csoportjában Novothny Soma együttese, az FC Südtirol a Pro Patria ellen mérkőzik idegenben a bajnokság 25. fordulójában.

A svájci élvonal huszadik fordulójával megkezdi tavaszi szereplését Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion. A kiesés ellen menekülő együttes az éllovas FC Basel vendége lesz.

A magyarokat is foglalkoztató cseh együttesek edzőmeccset játszanak: Tamás Krisztián csapata, a Slavia Praha a Zizkovval találkozik, míg Balázs Benjámin és az FK Teplice a Ceské Budejovice ellen bizonyíthat.

Vasárnap – Rangadó vár Leandro csapatára

Az osztrák élvonal második helyén telelő, Simon Attilát is soraiban tudó Wolfsberger AC az Austria Wien ellen kezdi a tavaszt a huszadik fordulóban.

Leandro de Almeida csapata, a ciprusi Omonia Nicosia az Apollón Limasszolt fogadja a bajnokság huszadik fordulójában. A magyar válogatott szélső együttese a harmadik a tabellán, míg az ellenfél az első helyen áll.

A kiesés elől menekülő, Pintér Ádámot is soraiban tudó Levadiakosz a Veriát fogadja a görög bajnokság 24. fordulójában.

A holland élvonal 23. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs remek formában lévő csapata, a Heerenveen a Cambuur vendége lesz.

A német élvonal 21. fordulójában a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a Freiburg ellen meccsel hazai pályán. A másodosztályban is a 21. fordulót rendezik: Simon Krisztián és az osztályozós helyen (16.) álló 1860 München a negyedik Darmstadt vendége lesz, míg a Kalmár Zsoltot is soraiban tudó RB Leipzig az FSV Frankfurtot fogadja. Dárdai Pál együttesének meccsét az Eurosport 2 élőben közvetíti 15 óra 30 perces kezdéssel.

A török élvonal huszadik fordulójában Futács Márkó klubja, a Mersin Idman Yurdu a kiesőhelyen álló Rizespor otthonába látogat.

Hétfő – Korcsmár csapata játszik

A német másodosztály 21. fordulójának záró meccsén a Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth a sereghajtó St. Pauli vendége lesz.

Olvasói sztorik