Nemzetközi foci

Nottinghambe is várják a Bajner-fanokat

Shaun Derry menedzser bízik benne, hogy hazai környezetben is sokan buzdítják majd a Notts Countyt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden beszámoltunk róla, hogy több mint száz magyar szurkoló buzdította az angol harmadosztályú Notts Contyt a Leyton Orient elleni bajnokin. A magyar fanatikusok elsősorban Bajner Bálint játékára voltak kíváncsiak, aki nem is volt rest a szimpatizánsok előtt: ő szerezte a mérkőzés egyetlen találatát, így győztes góllal hálálta meg a buzdítást.

A Bajner-jelenség természetesen az angol sajtóban is téma: amikor a klub Facebook-oldalát „trollok” lepték el, több médium is beszámolt arról, hogy a vezetőség kénytelen volt kitiltani a magyar IP-címeket az oldalról. Aztán nagy fordulat állt be, ugyanis visszaengedték a magyarokat a lapra, sőt még magyar nyelvű posztokkal, információkkal is ellátták, ellátják az érdeklődőket.

Az Angliába utazó fanatikusok a csapat menedzserét, Shaun Derryt is lenyűgözték, aki szívesen látná honfitársainkat a hazai bajnokikon is.

– Így volt megírva a nagy ember sorsa – mondta Bajnerről Derry a találkozó után. – Itt volt a családja, a barátai, úgy éreztük, mintha egész Magyarország a tribün egy részén foglalna helyet. Ez egy fantasztikus este volt Bajner számára, és azok számára is, akik kötődnek a klubhoz. Az ünneplés látványos volt, én is sokat nevettem, mert azok a szurkolók egyszerűen fantasztikusak voltak. Jó lenne, ha a Meadow Lane-re is el tudnának jönni szurkolni, ha jól sejtem, sokan közülük úgyis Londonban élnek.

Magyar invázióról írnak

Stuart Brothers, a Notts County szurkolói csoportjainak képviselője blogjában a „különleges” jelzőt használta a keddi találkozóra. Írásában megemlíti, hogy bár a hétköznapokban senki sem várna semmi kirívót egy kedd esti Leyton–Notts találkozótól, ez az este más volt, köszönhetően a magyar szurkolóknak. Dicséri a végig éneklő fanatikusokat, és megjegyzi, valószínűleg nincs olyan néző, akinek ne csengett volna a fülében még a meccs után is a „Let’s go Notts County” rigmus. Bajner gólörömét felejthetetlennek írja, és reményét fejezi ki, hogy hasonló fogadtatásban részesül a csapat a következő hazai bajnokiján is.

Ott volt az előző hiba Bajner fejében

A találkozó után Bajner Bálint is megszólalt. A szurkolókkal együtt ünneplő játékos még a mezét is odaadta a fanatikusoknak, erről is kérdezték az egyik helyi lapban.

– Örömmel dobtam ki a mezemet – mondta Bajner. – Ha lehetne, minden szurkolónak adtam volna egyet. Szeretnék köszönetet mondani nekik és a nottinghami fanatikusoknak, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek. Kifutottam a szurkolók elé a gólom után, ez volt a minimum, hogy kifejezzem a tiszteletemet feléjük. A három pont és a gól is értük volt, nekik szólt.

Az előző, Chesterfield elleni, 1-0-ra elveszített bajnokin is közel járt a gólszerzéshez a magyar csatár, de akkor nagy helyzetben nem tudott betalálni.

– Az a hiba ott volt a fejemben – folytatta a támadó. – Egy csatárnak gólokat kell szereznie az olyan helyzetekből. Soha életemben nem hagytam még ki akkora ziccert. Haragudtam magamra, de az egyetlen dolog, amit tehettem, hogy folytatom a munkát. Ha így teszel, akkor végül ott lesz előtted újra a lehetőség, amit ki tudsz használni. Nagyon örültem, hogy ez már a Leyton ellen eljött.

– Imádok nyerni, de nem szeretek veszíteni – mondta Bajner a Nottingham Post hasábjain. – Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy játszottunk a nehéz időszak után. A Chesterfield ellen kapott gólunk fejbe vágott minket, megviselte a csapatot, de a válasz fantasztikus volt.

Olvasói sztorik