Nemzetközi foci

Bajner győztes gólt lőtt Angliában

A helyi magyar szurkolótábor nagy örömére honfitársunk betalált a Leyton Orient hálójába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az angol harmadosztály (League One) 29. fordulójában Bajner Bálint csapata, a Notts County 1-0-ra nyert a Leyton Orient otthonában. Az első félidő huszadik percében honfitársunk szerzett vezetést, ennek örömére klubja Facebook-oldalán megváltoztatták a borítóképet, és a helyi magyar drukkerek fotóját osztották meg az internetezőkkel.

A Nottingham Post helyszíni beszámolójaszerint több mint száz magyar drukker volt a lelátón, zászlókkal felszerelkezve, és folyamatosan énekeltek, illetve a csatár nevét, valamint a No Bajner, No Party jelmondatot skandálták.

Gólja után a magyar csatár nagyot sprintelt, hogy a szurkolóival ünnepelhessen, aztán a 76. percben lecserélték, mert a csapat célja már csak az időhúzás volt. A cikk szerint a fanatikusok a meccs előtt egy közeli kocsmában hangoltak, végül pedig a emlékezetes meccset láthattak.

A másodosztály harmincadik fordulójában Tőzsér Dániel együttese, a 38. perctől emberelőnyben játszó Watford kihagyott egy büntetőt, de végül a 91. percben szerzett gólnak köszönhetően 2-1-re győzött a Brentford otthonában. A rutinos magyar középpályás végig a pályán volt.

A Bolton Wanderers hazai pályán 3-1-re nyert a Fulham ellen. A házigazdáktól hiányzott a sérült Bogdán Ádám, a vendégeknél Király Gábor a kispadon ült.

Olvasói sztorik