Nemzetközi foci

Kupacsatákkal folytatják a légiósok

Görög, ciprusi és török párharcoknak lehetnek magyar szereplői. Az angol másodosztály sem pihen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedd – Magyar rangadó, magyarok nélkül?

Az angol másodosztály harmincadik fordulójában a Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Watford a Brentford vendége lesz. A hazaiak a negyedik, a vendégek a hatodik helyen állnak a tabellán, és mindössze két pont a különbség köztük. Király Gábor és Bogdán Ádám csapatai egymással találkoznak: a rutinos magyar kapust csak csereként foglalkoztató Fulham a sérült Bogdánt nélkülöző Bolton Wanderers otthonába látogat. Előbbi a 16., utóbbi a 17. helyen áll. A harmadosztályban is a harmincadik fordulót rendezik: Bajner Bálint együttese, a Notts County a Leyton Orienttel mérkőzik idegenben.

Szerda – Kupameccsek estére

A Ciprusi Kupa negyeddöntőjében a magyar válogatott Leandro de Almeidát is foglalkoztató Omonia Nicosia a másodosztályú Karmiotissza ellen játszik hazai pályán. A párharc két meccsen dől el, a visszavágót a jövő héten rendezik.

Görögországban is kupameccseket rendeznek hét közben. Eddig Megyeri Balázs őrizte csapata, a bajnokságban menetelő Olimpiakosz kapuját a kupában, így várhatóan a szebb napokat látott AEK Athén elleni rangadón is ő áll majd a gólvonalon. A párharc itt is két meccsen dől el – az Olimpiakosz kezd odahaza a másodosztály veretlen listavezetője ellen.

Futács Márkó csapata a Török Kupában bizonyíthat a legjobb 16 között: a Mersin Idman Yurdu a szintén élvonalbeli Karabukspor vendége lesz. Itt egy meccs dönt a továbbjutásról.

Olvasói sztorik