Nemzetközi foci

Stieber és Holman is gólt lőtt, Szalai gólpasszt adott

Kapásból bombázott a Paderborn kapujába; Holman Dávid is eredményes volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Hiába védett bravúrosan Bogdán Ádám az angol Bolton Wanderers csapatában az FA Kupa első meccsén a Liverpool otthonában. Az a találkozó gól nélkül ért véget, honfitársunkra felfigyeltek a vörösök, viszont hamarosan megint megsérült, így a megismételt mérkőzésen nem védhetett. Szerdán a másodosztályú együttes szerzett vezetést büntetőből, aztán emberhátrányba került, a Liverpool a hajrában egyenlített, a 91. percben pedig a győztes gólt is megszerezte, így továbbjutott.

Bogdán a Facebookon azt írta, hogy mégsem kell megműteni a sérült bokáját, így három-négy hét múlva talán visszatérhet.

A Török Kupa második szakaszában már a hatodik fordulót rendezték. A C-csoportban Futács Márkó csapata, a Mersin 1-1-et játszott a minitabellán sereghajtó Samsunspor otthonában. A magyar légiós kezdő volt és végigjátszotta a találkozót, amelynek 62. percében sárga lapot kapott. Együttese a második helyen áll, és amennyiben a csütörtöki Bursaspor–Karagumruk találkozón a vendégcsapat nem nyer, úgy továbbjut.

A Törökországban edzőtáborozó lengyel Lech Poznan 2-0-ra győzött az orosz Amkar Perm elleni felkészülési mérkőzésen. A meccs első gólját Holman Dávid szerezte tizenegyesből. A második félidőben is lőhetett egy büntetőt, azt viszont a keresztlécre küldte. Kádár Tamás ugyancsak kezdő volt, mindketten végigjátszották a találkozót, Lovrencsics Gergő nem lépett pályára.

A görög élvonal 22. fordulójában Pintér Ádám együttese, a Levadiakosz gól nélküli meccset játszott a Kerkira otthonában. Honfitársunk kezdő volt, de a 66. percben lecserélték. A másik magyar érdekeltségű találkozón immár a bajnokságban is Megyeri Balázs védte a címvédő Olimpiakosz kapuját. A magyar kapus csapata 2-1-re verte az Atromitoszt, így továbbra is magabiztosan áll az élen.

A német Bundesliga 19. fordulójában Szalai Ádám a 65. percig volt a pályán a Hoffenheimben. A magyar támadó csapata hazai pályán nem bírt a Werder Bremennel, 2-1-re kapott ki, a hazai gólt Szalai készítette elő. Stieber Zoltán jobb napot fogott ki: végigjátszotta a Hamburger SV 3-0-ra megnyert bajnokiját a Paderborn otthonában, sőt a 91. percben egy kapáslövéssel ő pecsételte meg a vendéglátók sorsát. Emellett egy sárga lap is fűződött a nevéhez.


Stieber gólja


Szalai gólpassza

Otigba Kenneth a kezdőcsapatban kapott helyet a Heerenveen színeiben. Együttese 3-1-re verte a Feyenoordot a holland élvonal 21. fordulójában, így megerősítette hetedik helyét a tabellán. Varga Szabolcsot nem nevezték a találkozóra.

Leandro de Almeida csapata, a ciprusi Omonia Nicosia idegenben 5-0-s sikert aratott az Ayia Napa elleni kupavisszavágón, így 9-0-s összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

Dzsudzsák Balázs az 57. percben lépett pályára a Dinamo Moszkvában. A válogatott szélső csapata a svéd IFK Göteborg ellen játszott felkészülési mérkőzést az Atlantic Kupa keretein belül. Az orosz együttes 2-0-ra nyert, így két forduló után két győzelemmel áll a csoportjában.

Olvasói sztorik