Nemzetközi foci

Bogdán nem védhet kedd este

A Liverpool elleni bravúros teljesítmény ellenére a Bolton menedzsere újra a kispadra ülteti a magyar válogatott játékost, de szerződést hosszabbítana vele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombati, gól nélküli FA Kupa-meccsen Bogdán Ádám a Liverpool-játékosok szemét is kivédte idegenben, de ez sem bizonyult elegendőnek, hogy bajnoki mérkőzésen is bizalmat kapjon.

A The Bolton News cikkebeszámol róla, hogy Neil Lennon, a másodosztályú Bolton Wanderers menedzsere döntése értelmében kedden este, a Rotherham United elleni találkozón ismét Andy Lonergan nevével kezdődik majd az összeállítás.

Lonergan a cserepadról nézte végig magyar csapattársa parádés teljesítményét az Anfield Roadon, de a Championship 27. fordulójában ismét ő kap bizalmat…

– Lonergan fog játszani, mert semmi rosszat nem tett. Ádám tisztában van a helyzettel, nem elégedett, de megérti. Boldogok lehetünk, hogy két kivételesen jó kapusunk van. Andy megérdemli, hogy megtarthassa a helyét, mert kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Sheffield Wednesday ellen, úgyhogy a Rotherham ellen is ő véd majd – nyilatkozta Neil Lennon.

A menedzser beismerte, hogy kellemes probléma számára, hogy a két jó kapus közül kit válasszon. Bogdán szerződése a nyáron lejár, és már többször is szóba került a távozása.

– Természetesen szeretnék játszani, de Andy Lonergan meglepően jól véd. Az egész csapat jó volt, így van esélyünk a továbbjutásra az FA Kupában, és most nekem ott kell megmutatnom a legjobb tudásomat. Azt hiszem, legutóbb ez sikerült, és remélhetőleg ez azt jelenti, hogy a következő meccsen is én védhetek. Tudom, hogy a menedzserünk nehéz helyzetben van – magyarázta Bogdán Ádám.

Lennon szerint a mai döntése – hogy Lonergan visszatér a kapuba a bajnoki meccsen – nem befolyásolja Bogdán jövőjét, sőt nagyon szeretné, ha a magyar játékos új szerződést írna alá a Boltonnál.

– Ádám megmutatta mindenkinek, hogy topkapus. Szeretném, ha megtartanánk őt, és még ezen a héten lenne előrelépés az ügyben. Hamarosan beszélni fogunk a menedzserével. Olyan ez, mint a kártyajáték: senki nem akarja túl korán felfedni a lapjait, mert azzal mi is, de ő is bukhat néhány fontot. Tudom, hogy az ügynökével voltak vitáink az elmúlt hónapban, de remélhetőleg hamarosan minden megoldódik – ecsetelte a menedzser.

Olvasói sztorik