Nemzetközi foci

Ódákat zengenek Bogdán bravúrjairól

Kilenc nagy védésével az edzője elismerését is kivívta az angol Bolton kapusa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kilenc nagy védést mutatott be a Liverpool elleni, szombati FA Kupa-mérkőzésen Bogdán Ádám, a másodosztályú Bolton Wanderers kapusa, ennek köszönhetően gól nélkül ért véget a találkozó, tehát meg kell ismételni – írja a Bors.

Vitathatatlanul élete egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtotta a magyar válogatott kapusa, akinek egyik mentése nagyobb volt, mint a másik. A leglátványosabb védéseiből még külön összefoglalót is készítettek, a brit sajtó természetesen a mérkőzés legjobbjának választotta, és edzője, Neil Lennon is nagyon megdicsérte.

– A kapus és a védelem kiemelkedően futballozott, amikor ilyen helyen játszol, mint az Anfield Road, csakis extra teljesítményekkel érhetsz el eredményt – mondta a menedzser.

Bogdánra ráfért a sikerélmény, hiszen az elmúlt időszakban a bajnokságban nem jutott neki játéklehetőség, csak a kupában, és a magyar válogatottban is hátrébb szorult a rangsorban. Egy ilyen produkció után azonban nagyon nehéz lesz őt kihagyni, és az sem lenne meglepő, ha leigazolná őt egy klub, amely az angol másodosztály 16. helyén álló Boltonnál rangosabb…

– Először is a szurkolóinknak szeretnék köszönetet mondani, rengeteget segítettek, sokszor csak őket lehetett hallani – nyilatkozta a klub honlapjának Bogdán. – A csapat minden tagja száz százalékot nyújtott, megérdemelten harcoltuk ki az újrajátszást, ami hatalmas eredmény számunkra. Ami engem illet, tudtam, hogy sok dolgom lesz. Jól ment a védés. Nagyszerű érzés, hogy kapott gól nélkül hoztam le a meccset, mindig ez a célom. Ám nem kell engem túlértékelni, csak tettem a dolgom. Ha a saját pályánkon is mindenki odateszi magát, kiharcolhatjuk a továbbjutást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik