Nemzetközi foci

VIDEÓ: Bogdán-bravúrok Liverpoolban

A magyar kapus bravúrjainak köszönhetően gól nélküli meccset játszott élvonalbeli riválisa otthonában a Bolton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A holland élvonal 19. fordulójában a házigazda Heerenveen 4-1-re nyert a Vitesse ellen. A győztes csapatban Otigba Kenneth végigjátszotta a meccset, és a huszadik percben sárga lapot kapott. Varga szabolcsot nem nevezték a keretbe.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion 3-0-ra kikapott a szintén svájci Neuchatel Xamax elleni edzőmeccsen. A rutinos magyar védő nem lépett pályára.

A görög élvonal huszadik fordulójában az Olimpiakosznak nem okozott gondot a győzelem az OFI Kréta otthonában. A vendégek simán, 3-0-ra győztek, ráadásul Megyeri Balázs aktív közreműködésével, hiszen kezdőként végig a pályán volt. A magyar kapus hosszú idő után védett újra a bajnokságban.

A Levadiakosz együttesét a Panthrakikosz látta vendégül. A hazaiak 1-0-s győzelmet arattak, és ezzel megelőzték ellenfelüket. A vendégeknél Pintér Ádám nem kapott lehetőséget.

Az angol másodosztályú Bolton Wanderers bravúros, gól nélküli eredményt ért el a Liverpool otthonában az FA Kupában, ezért ezt a meccset is újra kell majd játszani. A vendégek kapuját Bogdán Ádám védte, aki több nagy bravúrt is bemutatott.

A cseh élvonalbeli FK Teplice 3-1-re elvesztette a német Dynamo Dresden elleni edzőmeccset. A cseheknél Balázs Benjámin végigjátszotta a találkozót.

Az angol másodosztály 27. fordulójában a Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford hazai pályán játszott az utolsó helyen szerénykedő Blackpool ellen. A vendégek kezdtek jobban, már 2-0-ra is vezettek, de a Lódarazsak nyolc perc alatt megfordították, és végül hengerelve, 7-2-re megnyerték a találkozót. Honfitársunk kezdőként 79 percet töltött a pályán, és a második találatot ő készítette elő.

https://www.youtube.com/watch?v=WXkHtakm2z4

Az angol harmadosztályban (League One) a Notts County otthon lépett pályára a Peterborough ellen. A vendégek elvitték a három pontot, 1-2 lett a végeredmény. A hazaiaknál Bajner Bálint kezdőként kapott lehetőséget, végig a pályán volt, és adott egy gólpasszt, amit a klubhonlap „fantasztikus” jelzővel illetett.

Az FA Kupában Király Gábor klubja, a másodosztályú Fulham az élvonalban szereplő Sunderland otthonába látogatott. A hazaiak a 66. perctől emberhátrányban játszottak, ennek ellenére a találkozó gól nélküli eredménnyel ért véget, tehát újrajátsszák majd. A magyar kapus a cserepadról nézte végig az összecsapást.

A holland másodosztály 21. fordulójában Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap a Telstar vendége lett volna, ám a mérkőzést elhalasztották.

Az FC Barcelona 3-0-ra győzött a Mollet otthonában a spanyol U17-es bajnokság 19. fordulójában. A meccs első gólját Tajti Mátyás szerezte, ez volt az első találata bajnoki meccsen (korábban két gólpassza volt) a katalánok korosztályos együttesében. A magyar fiatal kezdő volt, majd a 62 percben lecserélték.

A török élvonal 17. fordulójában Futács Márkó együttese, az újonc Mersin 2-2-t játszott a Basaksehir otthonában. A magyar csatár a cserepadról nézte végig a meccset.

Guzmics Richárd csapata, a lengyel Wisla Kraków 2-1-re győzött a szlovák MFK Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzésen, de a kisebb műtét után lábadozó magyar védő ezúttal sem lépett pályára.

Az elmúlt három hétben szünet volt az ausztrál élvonalban, mert a válogatott az Ázsia Kupán vett részt. A 15. fordulóban Vernes Richárd csapata, a Central Coast Mariners rangadót játszott Sydney FC ellen.

A magyar fiatal a közelmúltban a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy ez nem csak azért számít presztízsmeccsnek, mert a két város közel van egymáshoz, hanem azért is, mert az ellenfél jelenlegi edzője, Graham Arnold irányításával nyert bajnokságot a Mariners két éve. Az ő segítője volt a mostani edző, Phil Moss.

Ennek ellenére nem sikerült jól a meccs a CCM számára, amely 5-1-es vereséget szenvedett, honfitársunk mindezt a kispadról nézte végig.

Olvasói sztorik