Nemzetközi foci

Holman Dávid sztár lenne Poznanban

A 22 éves középpályás számára először a rendszeres játéklehetőség megszerzése a legfontosabb.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Holman Dávid az első, és eddig az egyetlen játékos, akit a téli időszakban leigazolt a Lech Poznan. A Ferencvárostól kölcsönbe érkezett fiatal támadó középpályás ambiciózus, és a poznan.sport.pl oldalon elmondta, hogy kulcsfigurává szeretne válni új csapatában.

– Sztár szeretnék lenni, de először azt kell elérnem, hogy rendszeresen játsszak – kezdte honfitársunk. – Fontos tagja szeretnék lenni a csapatnak, márpedig az ehhez vezető úton az első lépés az, hogy a bajnoki mérkőzéseken pályára léphessek. Minden egyébről csak később kezdhetek gondolkodni. Először is százszázalékos állapotba kell kerülnöm, aztán majd meglátjuk, mi történik később.

A lengyel csapat visszatért az első törökországi edzőtáborból, Belekből. Utána egy rövid edzőtermi regenerációs foglalkozás következett, és csak csütörtökön vették ismét birtokba az edzőpályát. Holman ekkor ismerkedett meg a hazai körülményekkel, és első tapasztalatairól rendkívül pozitívan beszélt.

– Az emberek a klubnál nagyon kedves velem. Jól érzem magam, egy kis erőt kell gyűjtenem, és minden rendben lesz.

A magyar játékosnak nincsenek kommunikációs problémái a csapattársakkal, hiszen folyékonyan beszél angolul. Ha szeretne megtanulni lengyelül, akkor honfitársa, Lovrencsics Gergő minden bizonnyal segít majd neki.

– Kommunikációs problémáim tényleg nincsenek, és remélem, a csapattársak majd megtanítják a nyelvet, mert mindenki nagyon kedves velem. Természetesen a legjobb kapcsolatom Gergővel van. Nagyon hasznos, hogy számíthatok rá. Már tudok néhány új szót lengyelül, de azokat most nem idézném…

Az edző szerint van esélye a játékra

Mint ismert, Holman szinte az egész őszi szezont kénytelen volt kihagyni a sérülése miatt, Maciej Skorza vezetőedző azonban elmondta, hogy az edzésmunkája ígéretesnek tűnik, és a játéka sem volt rossz azon az edzőmeccsen, amelyen pályára lépett.

Amikor a klub bejelentette a 22 éves Holman leigazolását, Peter Rutkowski alelnöke azt mondta, ez az igazolás elsősorban a jövőnek szól, mert a magyar játékos még fiatal, idő kell neki, hogy megszokja a körülményeket, és megmutathassa valós tudását.

Ehhez képest a vezetőedző most azt nyilatkozta: nem zárja ki, hogy Holman már tavasszal helyet követel magának az első csapatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik