Nemzetközi foci

Holmant kölcsönvették a lengyelek

Eldőlt, hogy a Ferencváros fiatal középpályása Lovrencsics Gergő klubjában folytatja pályafutását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lengyel élvonalbeli Lech Poznan honlapjamegírta, hogy hivatalossá vált a Ferencváros fiatal középpályása, Holman Dávid kölcsönvétele. Az orvosi vizsgálatok jó eredményt hoztak, ezután elutazott a csapattal a törökországi edzőtáborba, és edzésmunkájával meggyőzte a szakvezetést. Új klubja elővásárlási jogot is szerzett a 22 éves játékosra.

– Nagyon örülök, hogy csatlakozott hozzánk. Támadójátékos, aki növelni fogja a versenyhelyzetet a posztján, amire igazán szükségünk van. Kiemelkedő a technikai tudása, fiatal és sikerre éhes – mondta Maciej Skorża vezetőedző.

– Csatárként a széleken és klasszikus tízesként is tudok játszani. A lényeg, hogy a pályán legyen, a legjobbamat nyújtsam és győzelmekhez segítsem a csapatot. Minden alkalommal erre törekszem – szögezte le a magyar játékos. – Ez egyértelműen a legnagyobb lépés a karrieremben. Úgy gondolom, a Lech jelenleg a legjobb lehetőség számomra. Ez egy igazán nagy klub, nagy kihívás, de remélem, megbirkózom vele.

Emlékezhetünk, hogy Holman a nyári felkészülési időszakban megsérült, ezért ősszel csak a Ligakupában játszhatott, ott is csak két meccset.

– Remélem, már minden rossz megtörtént velem, és most már csak a labdára, a játékra koncentrálhatok. Még jobb játékos akarok lenni, és úgy gondolom, a Lech Poznanban ezt megvalósíthatom. Ha itt játszani fogok, akkor biztosan jobb labdarúgóvá válok. Az egyik példaképem Robert Lewandowski, aki korábban szintén a Lech játékosa volt, és most világklasszis. Az álmom, hogy én is olyan legyek, és ez a lengyel bajnokságban lehetséges – mondta Holman, akit a Fradi egy évre adott kölcsön.

Olvasói sztorik